را و اشجار آن روز نيز با قيمت آن روز با فرض بقاء، قيمت شود و خود زمين را نبايد قيمت كرد چون زوجه از زمين ارث نمىبرد نه عينا و نه قيمة.
2 - زن مالك يك هشتم عين اشجار نيست تا اختيار فروش در دست او باشد و سهم او يك هشتم از قيمت اشجار است و حق امتناع از گرفتن قيمت را ندارد.
3 - مالك قيمت همان سى سال قبل است.
س 21 - مردى با زن شوهردار رابطه نامشروع داشته و عمل منافى عفت انجام مىداده، اين زانى و زانيه شوهر را مىكشند و شبانه نعش او را مفقود مىكنند، پس از اقرار و اعتراف زانى و زانيه، زن محكوم به حبس ابد مىشود، آيا زن كه ممسك در انجام قتل بوده و محكوم به حبس ابد شده از مال شوهر مقتول ارث مىبرد يا خير؟
ج - در فرض مسئله اگر زن شريك در قتل بوده ارث نمىبرد و اگر شريك نبوده و فقط نگاه داشته، بنابر احتياط واجب با ساير وراث در سهم الارث تصالح نمايند.
س 22 - شخصى در اثر تصادف با ماشين فوت نموده و راننده ماشين خودش صاحب ماشين است با رضايت ورثه، وجهى بعنوان خون بهاء مقتول داده است آيا زن هم نسبت به هشت يك خود، از اين وجه، حق دارد يا نه؟
ج - بلى زن نيز از ديه ارث مىبرد.
س 23 - شخصى در زمان حيات زمينى را مىفروشد به مبلغ ده هزار تومان و قرار مىگذارند كه پول آن را خريدار پس از يك سال بپردازد و فروشنده مىگويد هر موقع پول آوردى و من نبودم بزوجهام بده، خريدار مىگويد پس سند را بنام زوجهات بنويسم، مىگويد نخير، بنام خودم بنويس ولى اگر من نبودم پول را بزوجهام بده، البته سه نفر هم آنجا بوده است كه اين حرف را گفته، آيا اين پول به زوجه شخص نامبرده تعلق مىگيرد يا به وارث و هم چنين در وصيت نامه، خانه و اثاث خانه هر چه بوده به زوجهاش داده است و بعد از فوت موصى، در غسالخانه مبلغى پول در جيب ميت بوده و هم چنين مقدارى پول نقد در خانه موصى بوده است، آيا اين پولها به زوجه ميت مىرسد يا به وارث؟
ج - در فرض سئوال پول زمين كما فرض الله بايد بين تمام ورثه تقسيم شود و هم چنين پولى كه از جيب او در آمده و ميت در خانه داشته، و همسر ميت هم از اين پولها سهم خود را مىبرد.