مردم او را امين مىدانند و موقوفات خود را به او واگذار نمودهاند آيا اين شخص حق تصرف در اين موقوفات دارد يا نه.
ج - شخص مذكور اگر از طرف متولى شرعى وكالت داشته باشد تا حدى كه متولى اختيار دارد و به وكيل اختيار داده مىتواند دخالت نمايد و زايد بر آن جايز نيست.
س 1106 - به نظر حضرت آية اللهى ولايت فقيه در وقف عام مانند مسجد و نظائر آن از امور عامه ثابت است چنانچه مرحوم سيد محمد كاظم قدس سره در جلد دوم عروه فرموده است يا نه.
ج - مسجد اگر موقوفاتى داشته باشد كه متولى ندارد ولايت حاكم شرع در آن موقوفات ثابت است.
س 1107 - موقوفه اى است وقف حضرت ابا عبد الله الحسين عليه السلام وواقف در وقف نامه تذكر داده كه توليت با اعلم و اوثق و ازهد اولاد باشد نوه دخترى واجد شرائط است و مدت قريب چهل سال است در اختيار ايشان بوده و در اين مدت مواظبت و جمع آورى نموده و به مصرف عزا دارى مىرساند فعلا نبيره پسرى واقف ادعاى توليت مىنمايد در صورتى كه واجد شرائط توليت نيست اما نوه دخترى عالم محل است و اهالى در حل وفصل اختلافات وسائر امور شرعيه به او مراجعه مىنمايند در اين صورت كدام يك از اين دو اولويت دارند.
ج - صورت وقف نامه ديده شد عبارت توليت با اولاد مطلق است چه آن فرزند از نسل ذكور باشد و چه از نسل اناث عليهذا هر كدام از اولاد كه واجد شرائط مقرر در وقف نامه است باشد توليت با او است نوه و نبيره دخترى باشد يا پسرى.
س 1108 - اگر واقف توليت وقف يا نظارت آن را براى خود قرار دهد آيا لازم است عادل باشد يا خير.