طلب مىنمايد و به هيچ عنوان حاضر به سازش نيست و حاضر به گرفتن طلاق خلع هم نمىباشد در اين صورت تكليف مرد چيست در صورتى كه مرد خواهان عيالش هست وبغير از طلاق خلع حاضر نيست او را طلاق دهد.
ج - شرعا اختيار طلاق با شوهر است و در فرض سؤال زن ناشزه محسوب مىشود و حق نفقه در مدت نشوز ندارد.
س 532 - اگر در ضمن عقد نكاح شرط شود كه اختيار محل سكونت با زن باشد و زن هم خانهاى دارد و شرط مىكند كه بايد در اين خانه باشم و شوهر بعد از مدتى مخالفت شرط كرده و خانه را ترك مىكند تكليف چيست و در اين صورت زن مزبوره به طلاق محتاج مىباشد يا نه و اگر محتاج به طلاق باشد در مثل اين موضوع چگونه بايد طلاق گفته شود.
ج - در فرض سؤال زن حق دارد در همان منزل معين سكونت نمايد و با عدم اطاعت از شوهر در خروج از منزل مذكور زن ناشزه نيست و حق مطالبه نفقه دارد و لكن زن حق فسخ عقد يا اجبار شوهر بر طلاق ندارد.
س 533 - اينجانب كه ايرانى الاصل هستم با زنى در آلمان ازدواج كردم و پيش علماى اسلامى ايرانى در زمان مرحوم آية الله بروجردى بوده است و حال در آلمان از اين زن داراى دو بچه هستم و مىخواستم به كشور خودم باز گردم ولى ايشان امتناع دارند از آمدن به ايران و خودم هم نمىتوانم در آنجا بمانم از نظر شرعى چه تكليفى دارم.
ج - بر زوج واجب است كه براى زن مسكن مناسب شأن و حال او فراهم نمايد و حق تعيين چنين مسكنى با زوج است اما اگر در ضمن عقد شرط اختيار تعيين با زوجه شده باشد يا آن كه بناء بر سكونت آنها در محل معينى بوده است بايد مسكن او را در همان محل قرار دهد.
س 534 - آيا مرد مىتواند و اختيار دارد كه همسر خود را مجبور به برداشتن