(سلام) چنان كه الآن معمول است يا بگويد (عليك السلام)، نمازگزار بايد عين گفته او را جواب بدهد يا نه؟.
ج - اگر به لفظ (عليك السلام) بر نمازگزار سلام كرد جائز است عين عبارت او را جواب دهد و جائز است كه بگويد (السلام عليك) و مستحب است كه نماز را بعد از اتمام، اعاده كند و اگر به لفظ (سلام) فقط بوده مخير است كه بگويد (سلام عليك) يا فقط (سلام) را بگويد و (عليك) را تقدير بگيرد.
س 228 - شخصى در نماز يا غير نماز است، اگر ديگرى وارد شود و بجاى (سلام عليكم) بگويد (سلام) آيا جواب آن لازم است يا نه؟.
ج - بلى جواب لازم است.
س 229 - كسى كه در اثناء نماز به او سلام مىكنند و معلوم نيست سلام صحيح بود يا از سلام هاى مردم عوام كه غلط است آيا جواب دادن بر او واجب است يا نه؟.
ج - بايد جواب آن را بدهد.
س 230 - شخصى از درب وارد مىشود سلام مىكند چند نفرى نشسته و مشغول صحبت هستند ولى متوجه سلام اين شخص نمىشوند، شخص ديگرى كه در همان نزديكى مشغول نماز است متوجه مىشود، آيا وظيفه دارد كه جواب سلام دهد يا خير؟.
ج - در فرض سؤال اگر نمازگزار بداند كه خودش تنها يا با ديگران مقصود به سلام بوده واجب است جواب دهد و نماز او صحيح است و اگر جواب ندهد گناه كرده ولى نمازش در اين صورت هم صحيح است و چنانچه بداند كه او مقصود به سلام نبوده يا شك كند نمىتواند جواب سلام را بدهد.
س 231 - اذا كان المصلى مع جماعة، فسلم عليه من يقصده دون غيره فهل يجب على المصلى، نفسه، الرد. سواء كان الآخرون مشغولين بالصلوة ام غير مشغولين؟.
ج - لو علم المصلى انه المقصود دون غيره وجب عليه الرد.
س 232 - اگر زنى به نمازگزار سلام دهد و بگويد (سلام عليكم) آيا نمازگزار هم مىتواند در جواب، (سلام عليكم) بگويد يا خير؟.