س 259 - در تعقيب نماز كه آية الكرسى مىخوانند، آيا روايت يا مدركى هست كه انگشتان بر ديدگان گذارد؟ يا به صورت عادى همانند ساير تعقيبات خوانده شود؟.
ج - در كتاب جنات الخلود تحت عنوان وجع العين از قول معصومين عليهم السلام منقول است كه دست را روى چشم گذاشته و آية الكرسى را به قصد استشفاء بخواند.
س 260 - اگر كاركنان دولت، در ساعات ادارى، كار را ترك و نماز واجب اقامه كنند، چنانچه ترك كار بدون اجازه مسئولين ذيربط باشد و يا اين كه در وقت ادارى كارى هم وجود نداشته باشد و بعضى از كاركنان در حال بيكارى و انتظار پيدايش كار به سر ببرند، از نظر شرع مقدس اقامه نماز در موارد فوق چه صورت دارد؟.
ج - اگر در ساعت ادارى، كارى نداشته باشند، نماز خواندن مانعى ندارد و چنانچه كار ادارى داشته باشند و اقامه نماز مزاحم كار باشد بدون اجازه متصديان، ترك كار جايز نيست. والله العالم.
س 261 - آية الكرسى كه در نماز وحشت و نماز غدير، قرائت آن وارد است تا كجا بايد تلاوت گردد؟ تا وهو العلى العظيم يا تا هم فيها خالدون؟.
ج - ظاهرا آية الكرسى تا وهو العلى العظيم كافى است والله العالم.
س 262 - شخصى نمازش را خوانده ولى به جهت عدم حضور قلب اگر بخواهد دو مرتبه بخواند رجاءا و احتياطا چه صورت دارد؟ جائز است يا خير؟.
ج - جواز اعاده مشكل است، مگر اين كه بار دوم به جماعت باشد.
س 263 - موقعى كه نماز مىخوانم غالبا در فكر و خيالات ديگر هستم و نمىتوانم حواس خود را به طرف ايزد يكتا جلب نمايم لذا مرا راهنمائى فرمائيد.
ج - حضور قلب و توجه در حال نماز، مراتب دارد و حاصل نشدن آن به علتهاى متعددى است كه بايد شخص، به تدريج، آنها را بر طرف كند. و مخصوصا توجه به عظمت و بزرگى خدا و اين كه همه، نياز به خداوند دارند و همه نعمتها از او است، و اين كه بنده وقتى به كمال مىرسد كه در درگاه او، عرض نيز و حاجت