بايد بعد از آيه سجده، سجده كند و نماز را تمام كند، و اما در نماز فريضه اگر آيه سجده واجب را گوش كند بايد بعد از نماز، سجده كند ليكن احوط آن است كه در نماز هم اشاره كند.
(مسأله 802): عدول از سوره اى به سوره ديگر تا از نصف سوره اول نگذشته باشد جايز است مگر در سوره " جحد " و " توحيد " همانطور كه گذشت، ولى در حال اضطرار مثل آنكه كلمه يا آيهاى را فراموش كرده باشد مىتواند عدول كند مطلقا.
(مسأله 803): به جهر خواندن (بلند خواندن) قرائت نماز جمعه و " بسم الله " حمد و سوره در دو ركعت اول نماز ظهر و عصر مستحب است.
(مسأله 804): اگر شخص در نماز به حرفى يا حركت بنائى و يا اعرابى و يا به تشديدى اخلال كند، يا حرفى را بدل كند مثل آنكه " ذال " را " زاء " بگويد و يا آنكه " صاد را " سين " بگويد و يا حرفى را از غير مخرجش بگويد و يا همزه وصل را ثابت بگذارد و همزه قطع را ساقط كند و يا اخلال به موالات و ترتيب ميان آيات و كلمات و حروف كند، نمازش باطل مىشود بلكه احوط اجتناب از وقف به حركت و وصل به سكون است و اما مراعات چيزهايى كه از محسنات قرائت است مثل تفخيم و ترقيق و مد مستحبى و غير اينها واجب نيست.
(مسأله 805): ادغام كردن تنوين و نون ساكنه به حروف يرملون احوط است (1) خصوصا با غنهاش، و در واو و ياء كسى كه قرائت صحيح را نداند