در شهرهاى مختلف سكونت دارند، مثلا هفتهاى به تهران و هفتهاى ديگر به كاشان و هفتهاى ديگر به اصفهان مىرود و همين طور مكررا سفر مىكند آيا تعدد مقصد هم مانند مقصد واحد است و اين شخص كثير السفر است يا نه؟
ج: بله كثير السفر است.
س: اگر مسافر با قصد اقامه ده روز يك نماز چهار ركعتى شروع نمود اماما يا مأموما و در بين نماز شك كرد و رجوع به حافظ نمود، يا كثير الشك بود و با شك در ركعات يا افعال طبق وظيفه كثير الشك عمل نمود و بعد از نماز از قصد اقامه ده روز منصرف شد، آيا تا در محل است، باقى بر تمام است؟
ج: در مفروض سؤال به وظيفه نماز چهار ركعتى عمل كرده و تا در محل است نماز او تمام است.
س: شخصى قصد اقامه ده روز كرده، سپس فراموش كرده و نماز را شكسته خوانده و يا اصلا نماز چهار ركعتى را نخوانده نسيانا يا عصيانا، و بعدا از قصد اقامه منصرف شده، بقيه ايامى كه در آنجاست، تمام بخواند يا شكسته؟ همچنين قضاى نمازهائى كه قبل از انصراف از او فوت شده، تماما قضا كند يا قصرا؟
ج: نمازهائى كه بعد از انصراف مىخواند، قصرا بخواند و قضاى نماز گذشته پيش از انصراف را تماما قضا كند و همچنين نمازى كه اشتباها قصر خوانده، تماما قضا كند.
س: زنى اهل شيراز بود و شوهرش اهل اصطهبان و پس از ازدواج، زن قهرا بايد با شوهرش زندگى كند ولى زن از وطن خود كه شيراز است اعراض نكرده، آيا وقتى به شيراز مسافرت مىكند، نمازش و روزهاش چگونه است؟
ج: اگر زن، در عقد ازدواج شرط مكان و اختيار مكان را با خود قرار داده، در اتخاذ وطن و اعراض از آن مستقل است و در غير اين صورت عرفا تابع شوهر است، در وطن و اعراض، هر دو.
س: كثير السفرى كه ده روز در وطن مىماند، كثرت سفر او قطع مىشود، سفر اول قصر است و سفر دوم تمام، حال سفر اول او يك هفته طول مىكشد، آيا