س 409 - اينجانب به سن ازدواج رسيدهام و حال مىخواهم همسرى انتخاب كنم ولى والدينم مىگويند بايد يكى از بستگان ما را بعنوان همسرى انتخاب نمائى مانند دختر دائى و دختر عمه و دختر عمو يا بستگان ديگر ولى من دوست ندارم كه با بستگان خود وصلت نمايم در اين صورت اگر به حرف پدر و مادرم نباشم عصيان كردهام يا نه.
ج - اگر كراهت از ازدواج يكى از اقوام به حدى نيست كه موجب جدائى شود اطاعت پدر و مادر را بنمائيد كه در اطاعت آنها آثار خوبى است علاوه صله رحم نيز مىباشد و اگر كراهت شديد است كه خطر جدائى در آن مىباشد با غير آنها مواصلت نمائيد مانعى ندارد.
س 410 - دختر بچه صغيرهاى كه غير مادر و پسر خاله كسى ندارد ولايت اين طفل بر عهده چه كسى است.
ج - در فرض سؤال اگر پدر يا جد پدرى قيم براى آن صغيره تعيين نكردهاند ولى شرعى او مجتهد جامع الشرائط است يا كسى كه مجتهد او را قيم نموده باشد.
س 411 - آيا با بودن پدر جد هم ولايت دارد يا خير.
ج - بلى ولايت جد مشروط به موت پدر نيست و هر دو به نحو استقلال ولايت دارند و هر يك فوت نمود ولايت مختص به ديگرى مىشود و هر كدام از آنها براى صغير يا صغيره مثلا تزويج نمود ديگرى حق به هم زدن آن را ندارد.
س 412 - هر گاه عقد نمودن صغيره مفسده داشته باشد آيا باز هم پدر يا جد ولايت بر او دارند و مىتوانند او را به عقد كسى در آورند يا خير.
ج - صحت عقد و نفوذ آن مشروط به عدم مفسده است و چنانچه مفسده داشته باشد عقد فضولى است و صحت عقد موقوف بر اين است كه صغيره بعد از بلوغ آن را اجازه نمايد.
س 413 - هر گاه پدر يا جد براى صغير و صغيره وصى يعنى قيم تعيين نمايد آيا قيم مىتواند براى آنها تزويج كند يا خير.