ج - خود محرم بايد نيت تقصير را كه از اعمال حج است بنمايد و اگر با رضايت، خودش را در معرض حلاق قرار دهد كه موى او را كوتاه كند كافى است.
س 8 - چنانچه محرم در روز عيد قربان به علت ازدحام يا كسالت نتواند رمى كند و قصد دارد روز يازدهم قضا كند و از طرفى چون قربانى در منى در روز عيد ممكن نيست قربانى را هم تا روز سيزدهم تأخير بيندازد آيا اجازه مىفرمائيد كه در روز عيد حلق يا تقصير نموده و از احرام خارج شود و در روزهاى بعد رمى و قربانى را انجام دهد؟.
ج - در صورت مفروضه مىتواند با حلق يا تقصير از احرام خارج شود.
س 9 - در مناسك آمده كه در صورت نسيان تقصير در عمره و توجه پيدا كردن به آن بعد از احرام حج، عمره او صحيح است و بايد يك گوسفند كفاره بدهد و راجع به انجام تقصير و عدم آن چيزى مرقوم نشده آيا همان كفاره كافى است؟.
ج - بلى در صورت نسيان، كفاره كافى است.
س 10 - كسى كه جهلا بالحكم، در خارج منى حلق كرده و طواف حج و سعى و طواف نساء را انجام داده بعد متوجه مسأله شده، وظيفهاش چيست و چنانچه از جهت جهل به موضوع باشد و يا اصلا غافل از حلق در منى باشد تكليف چيست؟.
ج - در فرض مسأله كه از جهت جهل به مسئله و غفلت، در غير منى حلق كرده، اجزاء بعيد نيست هر چند احتياط آنست كه در صورت تمكن به منى برگردد و حلق كند (امرار موسى نمايد) و اعمال بعدى را اعاده كند و با عدم تمكن، هر جا كه هست همانجا حلق كند و استحبابا موى خود را به منى بفرستد.
س 11 - كسى كه بواسطه جهل به مسئله بعد از طواف و قبل از سعى، تقصير كرده و بعد از آن با زن نزديكى كرده بفرمائيد تكليف اين شخص چيست؟.
ج - بايد سعى را بنحو صحيح بجا آورد و رجاءا تقصير كند و بنابر احتياط واجب يك گاو كفاره بدهد.
س 12 - حاج در منى بعد از رمى جمره عقبه و قربانى، قبل از حلق و