ديگر حلق يا تقصير را تأخير انداخته تا شب حلق نموده و يا فرداى آن روز مقارن طلوع آفتاب حلق كرده صحيح است يا نه؟.
ج - در صورتى كه معذور بوده مجزى است.
س 4 - شخصى در عمره تمتع، بجاى تقصير چون تقصير را به معنى گناه تصور كرده چند مو از سينه خود كنده و بعد هم براى حج تمتع محرم شده و حج تمتع را انجام داده آيا حلق كه بعد انجام گرفته كفايت از تقصير مىكند يا نه؟ و آيا فعلا زن بر او حلال است يا هنوز از احرام خارج نشده؟.
ج - در فرض سؤال كه از جهت جهل به مسئله قبل از محل شدن از عمره، محرم به احرام حج شده عمره تمتع او باطل و حج او مبدل به حج افراد شده و بعد از افعال حج و تقصير يا حلق و طواف نساء، زن بر او حلال است و واجب است بعد از حج، عمره مفرده بجا آورد و اگر نياورده هر وقت متمكن شد انجام دهد و احتياط لازم آن است كه در سال بعد حج تمتع بجا آورد.
س 5 - در روز دهم اگر حاج صروره، متمكن از حلق نشود شب مىتواند حلق نمايد يا بايد روز يازدهم حلق نمايد؟.
ج - حلق در شب خلاف احتياط است و اگر در روز عيد، ترك نمود روز يازدهم بايد حلق كند و اگر بجاى حلق، تقصير كرد وقتى كه متمكن از حلق شد در طول ذيحجه، حلق نمايد.
س 6 - اگر حاج صروره، علم داشته باشد كه حلاق، سر او را خونى مىكند وظيفهاش چيست؟ على تقدير تعين الحلق عليه؟.
ج - فرض انحصار حلاق به كسى كه سر او را خونى مىكند بعيد است بايد فحص نمايد و حلاق ماهر پيدا كند اگر فرضا پيدا نشد تقصير نمايد و بعد در ماه ذيحجه هر وقت متمكن از حلق شد حلق نمايد هر چند به مكه آمده باشد و مو را به منى بفرستد.
س 7 - پس از تمام شدن سعى، بعضى از اشخاص از مو و شارب و ناخن ديگران، بعنوان تقصير، كوتاه مىكنند. آيا وكالت در اين كار از آنها لازم است يا سكوت و رضايت آنها كافى است.