نجس بوده تطهير نكرده و با همان جامه احرامى، عمره مفرده بجا آورده و نيز خيال مىكرده كه طواف نساء در عمره مفرده لازم نيست بعد از مراجعت فهميد كه عمره مفرده طواف نساء دارد و يقين ندارد كه با مطوف طواف نساء را انجام داده يا نه؟
اكنون وظيفه او را بيان فرمائيد.
ج - در فرض مذكور اگر مىتواند واجب است خودش به مكه برود طواف عمره را با لباس احرام پاك انجام بدهد و نماز طواف و سعى و تقصير و طواف نساء و نماز آن را بجا آورد و اگر نمىتواند نائب بگيرد و ممكن است بنويسد به يكى از شيعيان مورد اعتماد آنجا كه از ميقات، محرم شود و به نيابت او اين اعمال را بجا آورد و تا اين اعمال را انجام ندهد و طواف نساء را بجا نياورد با زن نزديكى نكند.
س 36 - زن و شوهرى به مكه رفتند و مناسك حج را بجا آوردند لكن چون زن شوهرش را نمىخواست طواف نساء و نماز آن را بجا نياورد و شوهر هم اين طواف و نماز را ترك كرده و به وطن خود برگشتهاند اكنون وظيفه آن زن از نظر محرميت و بودنش در خانه شوهر چيست؟.
ج - بر هر دو واجب است به مكه برگردند طواف نساء و نماز آن را بجا آورند و اگر رفتن به مكه مشقت دارد نايب بگيرند كه طواف نساء و نماز آن را بجا آورد و تا وقتى كه طواف نساء و نماز آن را بجا نياوردهاند هرگونه استمتاع زن و مرد از يكديگر حرام است و لكن عقد باطل نيست و زن بر مرد محرم است و در اين مورد كه زن به قصد فرار از تمكين، طواف نساء بجا نياورده استحقاق نفقه و سكنى محل اشكال است و احتياط در ترك مطالبه است هر چند بر زوج نيز احتياط در صورت مطالبه، بذل نفقه است.
س 37 - اگر كسى در حج تمتع به تصور اين كه فقط طواف نساء، واجب است طواف زيارت را ترك نموده و تنها طواف نساء و نماز آن را انجام داده تكليفش چيست؟
ج - در فرض سؤال كه طواف حج از جهت جهل به مسئله ترك شده حج باطل است و بايد در سال بعد بجا آورد و نظر به اين كه محتمل است از احرام بيرون نيامده باشد احتياطا از نزديكى با زن قبل از انجام اعمال عمره مفرده دورى كند.