مراجعت به مكه نمايد اگر در همان ماهى كه احرام بسته مراجعت كرد احرام، لازم نيست و اگر از احرام سابق، سى روز گذشته بايد محرم شود به احرام عمره مفرده و اگر فاصله كمتر از سى روز باشد و در غير آن ماهى كه احرام سابق را بسته بخواهد مكه برود احتياط واجب آنست كه محرم شود به احرام عمره مفرده و پس از دخول مكه اعمال عمره مفرده را بجا آورد.
س 2 - جوانى پس از احرام و ورود به مكه، مجنون مىشود و جنون او ادوارى است البته چنين شخصى براى سالهاى آينده اگر افاقه پيدا كرد و استطاعت باقى بود حكمش معلوم ولى در همان سال كه جنون عارض شده حكم موت را دارد و يا حكم مصدود و محصور را؟.
ج - در فرض سؤال، شخص مزبور به حال احرام باقى است و اگر بعد از گذشتن ايام حج افاقه پيدا كرد بايد به اعمال عمره مفرده محل شود و اگر حج بر او مستقر بوده واجب است بعد از افاقه بجا آورد و در صورت استقرار حج و ادامه جنون تا زمان موت، بر ورثه لازم است از تركه او حجش را بجا آورند.
س 3 - محرم شدن از محله شيشه، كافى است يا نه؟ يعنى آيا محله شيشه كه نزديك منى است جزء مكه محسوب است يا نه؟.
ج - كسى كه مىخواهد محرم با حرام حج بشود بايد در شهر مكه، محرم گردد و چنانچه بعضى گفتهاند محل شيشه داخل شهر است معذلك اگر احراز نشد ترك احتياط نشود به اين كه پيش از محله شيشه محرم با حرام حج گردد و كسى كه مىخواهد محرم با حرام عمره مفرده گردد مىتواند از ادنى الحل، مثل تنعيم، محرم شود.
س 4 - اگر كسى حج خود را فاسد نمايد مىفرمائيد موظف است همان را به آخر برساند بفرمائيد آيا با اتمام حج فاسد، محل مىشود يا نه؟.
ج - بلى محل مىشود مگر آن كه مانعى از اتمام پيش آيد.
س 5 - كسى كه با احرام عمره تمتع وارد جده شد و چون وسيله يافت احرام را به هم زد و به مدينه منوره رفت كه در مراجعت از مسجد شجره، محرم شود حكمش چيست؟.