زيرا بچه براى ادامهء زندگى و مبارزه با امراض و رشد و نمو خود به تمام مواد احتياج دارد و بايد حتى المقدور آنها را از شير مادر بگيرد.
مادر بايد خوب بخورد و خوب بياشامد. غذاهاى گوناگون و متنوع ميل نمايد تا شير او داراى تمام مواد مورد نياز طفل باشد. ضمنا مادر بايد سعى نمايد كه حتى المقدور شيرش مسموم نگردد.
شير مادر داراى تمام ويتامينهاست به شرط آنكه مادر از آن ويتامينها بخورد و در اين صورت چون انسان قوهء خلاقه ندارد ويتامين بسازد، فاقد آن خواهد شد. تنها ويتامينى كه تاكنون در شير ديده نشده ويتامين (د) مى باشد كه آن را هم بايد از آفتاب گرفت.
زنان شير ده اگر غذاى خود را از جو يا جوشانده جو تربيت دهند شير آنها پر مايه شده و باعث تقويت بچه مىشود.
براى تهيهء جوشاندهء جو بايد بيست گرم جو پوست كنده را با آب سرد شست و سپس آب به آن اضافه كرد و آن را مدت نيم ساعت روى آتش جوشانيد و پس از آن بايد جوشانده را مدتى گذاشت بماند تا سرد شود و سپس آن را از صافى با فشار خارج كرده و هر وقت ميل داشتند بنوشند.
مصرف عدس به زنان شير ده توصيه مىشود.
وقتى زنان، شيرشان بند مىآيد و يا در پستانهايشان ورم پيدا مىشود، بايد آرد عدس را با برگ كلم قمرى مخلوط كنند و به صورت ضماد گرم، روى پستانها بگذارند، اين ضماد از ورم پستان و همچنين از ازدياد ترشح شير جلو گيرى خواهد كرد.
ضماد برگ جعفرى را اگر روى سينه و پستان زنان شيرده كه شير آنها بند آمده بگذارند فورا شير را باز مىكند.