صابون بشوئيد و تميز كنيد و آن را در مخلوطى مساوى از آب جوشيده و آب ليموى تازه فرو كنيد و روزى چند بار لثههاى كودك خويش را با آن مالش دهيد.
اگر دندانهاى نوزاد دير در مىآيد و توليد زحمت كرده است ريشهء گل ختمى بدست او بدهيد تا آن را بمكد. اين عمل به زود در آمدن دندانها كمك مىكند.
براى درمان مختصر پيوره در منزل مىتوانيد پوست تخم مرغ را نرم سائيده، به لثهها بماليد. چون داراى مواد آهكى است در شفاى دندان مؤثر واقع مىشود.
براى بهبودى پيوره، سعد كوفى، سماق، گل سرخ، جفت، پوست انار شيرين، مازو، گل ارمنى، و پوست هليله زرد را از هر كدام به مقدار مساوى نرم بسائيد و شبها بعد از غذا در موقع خواب به پاى دندانها بپاشيد و بخوابيد و صبح دهان را با آب سرد و جوش شيرين يا نمك نرم تميز كنيد.
بيماريهاى دهان بزاق يا آب دهان بزاق كه همان آب دهان باشد و از غدههاى زير زبان تراوش دارد، گاهى در اثر غلبهء رطوبات و خوردن غذاهاى بارد از قبيل كاهو، ماست، هندوانه، خيار، و چاى زياد و امثال اينها توليد مىگردد كه مرتب دهان از آب پر مىشود و در وسط صحبت گاهى از دهان بيرون مىريزد كه شخص ناراحت مىگردد.
براى جلو گيرى از زيادى آب دهان، خوردن عسل بسيار نافع است و به كلى مرض را مرتفع خواهد نمود.
اگر زنجبيل، دارچين، قولنجان از هر كدام يك مثقال، نيم كوب نموده دم نمائيد پس از آماده شدن چند استكان با نبات ميل كنيد ريزش آب دهان مرتفع مىگردد.