مىشود. حساسيت نسبت به داروها نيز زياد است وعده اى به هيچ وجه نمى توانند املاح گنه گنه را تحمل نمايند وعده اى نسبت به آسپرين حساس مى باشند.
اين بيمارى نيز مانند ساير امراض، نتيحهء ضعف مزاج و سوء تغذيه مى باشد و كسانى كه خوب غذا مى خورند به اين بيماريها دچار نمى شوند.
عده اى از دانشمندان مرض حساسيت را بىعلاج دانسته و توصيه مى نمايند اشخاصى كه نسبت به غذا يا دارويى حساس هستند مادام العمر نبايد آن را بخورند و فقط عوارض ناشيه از آن را مداوا نمايند.
عده اى هم آن را عرضى دانسته و معتقدند كه ممكن است پس از چندى مخصوصا اگر آن ماده را به تدريج و كم كم بخورند معالجه شده حساسيتشان از بين برود.
آنچه مسلم است ويتامين (ث) در رفع سموم حساسيت نتيحهء نيكو داده است. چنانچه مبتلا به حساسيت هستيد تا مىتوانيد گوجه فرنگى، فلفل سبز و انواع مركبات را زياد بخوريد. ويتامين (آ) نيز به آن علاوه نماييد. ويتامين (آ) نيز اخيرا وارد عمل معالجهء حساسيت شده و نتيجهء خوبى داده است.
حصبه (تيفوئيد) مرض واگيردارى است كه بواسطه ميكروب مخصوصى بنام باسيل ابرت توليد مىشود. اين ميكروب از راه جهاز هاضمه بواسطه خوردن آب يا سبزى يا ميوهء آلوده وارد روده مىشود، سپس از كبد گذشته داخل خون مىگردد، عوارض آن دردسر، تب شديد، اسهال، استفراغ، نفخ شكم، خونريزى رودهها مى باشد. بعد از 15 روز مريض كسالتش بيشتر مىشود، هذيان مىگويد، حرارت بدن تا 41 درجه مىرسد، لكههاى سرخ به اندازه عدس روى شكم و سينه پيدا مىشود و از 3 تا 6 هفته طول مىكشد. ممكن است در شب نوزدهم يا بيست و يكم حالت بحران پيدا شود