و ساير استعمالات محرمه و اجرت ساختن آن حرام است.
مسأله 234 - خريد و فروش ظرف طلا و نقره به قصد خوردن و آشاميدن و ساير استعمالات محرمه و پول و عوضى هم كه فروشنده مىگيرد حرام است.
مسأله 235 - گيره استكان كه از طلا يا نقره مىسازند اگر بعد از برداشتن استكان، ظرف به آن گفته شود، استعمال آن - چه به تنهائى و چه با استكان - حرام است و اگر ظرف به آن گفته نشود استعمال آن مانعى ندارد.
مسأله 236 - استعمال ظرفى كه روى آن را آب طلا يا آب نقره دادهاند اشكال ندارد.
مسأله 237 - اگر فلزى را با طلا يا نقره مخلوط كنند و ظرف بسازند، چنانچه مقدار آن فلز بقدرى زياد باشد كه ظرف طلا يا نقره به آن ظرف نگويند استعمال آن مانعى ندارد.
مسأله 238 - اگر انسان غذائى را كه در ظرف طلا يا نقره است به قصد اين كه چون غذا خوردن در ظرف طلا و نقره حرام مىباشد، در ظرف ديگر بريزد اشكال ندارد، و اگر به اين قصد نباشد، ريختن غذا از ظرف طلا يا نقره در ظرف ديگر حرام است. ولى در هر دو صورت خوردن غذا از ظرف دوم مانعى ندارد.
مسأله 239 - استعمال بادگير قليان و غلاف شمشير و كارد و قاب قرآن، اگر از طلا يا نقره باشد، اشكال ندارد. ولى احتياط واجب آنست كه عطردان و سرمه دان طلا و نقره را استعمال نكنند.
مسأله 240 - استعمال ظرف طلا يا نقره در حال ناچارى اشكال ندارد مگر براى وضوء و غسل، كه در حال ناچارى هم نمىشود از ظرف طلا و نقره استفاده كرد.