آب يا چيز روان ديگرى خورده، بايد اول با خاك پاك، خاك مال كرد و بعد يك مرتبه در كر يا جارى يا دو مرتبه با آب قليل شست. و هم چنين ظرفى را كه آب دهان سگ در آن ريخته بنابر احتياط واجب بايد پيش از شستن، خاك مال كرد.
مسأله 152 - اگر دهانه ظرفى كه سگ دهن زده تنك باشد و نشود آن را خاك مال كرد، چنانچه ممكن است بايد پارچه به چوبى به پيچند و بتوسط آن، خاك را به آن ظرف بمالند، و اگر ممكن نيست بايد خاك را در آن بريزند و بشدت حركت دهند تا به همه آن ظرف برسد.
مسأله 153 - ظرفى را كه خوك بليسد يا از آن چيز بخورد، با آب قليل بايد هفت مرتبه شست و در كر و جارى يك مرتبه كافيست، و لازم نيست آن را خاك مال كنند، اگر چه احتياط مستحب آنست كه خاك مال شود.
مسأله 154 - اگر ظرفى را كه به شراب نجس شده، با آب قليل مثل ساير ظرفها آب بكشند، پاك مىشود ولى مستحب است كه آن را هفت مرتبه بشويند.
مسأله 155 - كوزهاى كه از گل نجس ساخته شده و يا آب نجس در آن فرو رفته اگر در آب كر يا جارى بگذارند، به هر جاى آن كه آب برسد پاك مىشود. و اگر بخواهند باطن آن هم پاك شود بايد بقدرى در آب كر يا جارى بماند كه آب به تمام آن فرو رود.
مسأله 156 - ظرف نجس را با آب قليل دو جور مىشود آب كشيد:
يكى آن كه سه مرتبه پر كنند و خالى كنند، ديگر آن كه سه دفعه قدرى آب در آن بريزند و در هر دفعه آب را طورى در آن بگردانند كه به جاهاى نجس آن برسد و بيرون بريزند.
مسأله 157 - اگر ظرف بزرگى مثل پاتيل و خمره نجس شود، چنانچه