خبرى رسيد آن را ذبح كند و به فقراء بدهد، حال پس از چند سال از او خبرى نشده و گوسفند را نمىشود نگه داشت آيا مىتوانيم آن را بكشيم يا بفروشيم و پول آن را نگهداريم تا اگر خبرى از او رسيد گوسفند بخريم و بكشيم؟
ج: گر چه ظاهر نذر، نذر، فعل است نه نتيجه و مشروط است نه مطلق ولى نذر متضمن نذر ابقاء عين منذور است به ملازمه عرفيه و نذر ابقاء ضمنى به واسطه عجز منحل شده، پس مى تواند ذبح كند يا بفروشد و قيمت آن را نگه دارد تا پس از حصول شرط به نذر عمل كند اين در صورتى است كه احتمال حصول شرط باشد و اگر مأيوس از حصول شرط باشد نذر منحل مىشود.
س: شخصى نذر كرده كه بچه گاو را در راه حضرت ابا الفضل (ع) كشته و به فقراء بدهد، و پس از مدتى بچه دوم را هم نذر كرده، حال به خاطر احتياج، گاو را فروخته، آيا مسأله مذكور صحيح است و آيا وظيفه او تبديل است؟
ج: معامله مذكور صحيح است و از قبيل (بيع عند النداء) نهى به ذات معامله تعلق نگرفته و به منزله اتلاف مورد نذر است و بايد تبديل كند و كفاره احوط است.
س: آيا نذر پسر مشروط به اذن پدر است و آيا پدر مىتواند پس از انعقاد نذر آن را منحل كند؟
ج: اذن پدر شرط نيست، ولى اگر نهى كند از منذور و ذات عمل، نذر منحل مىشود و اگر از منذور بما هو منذور نهى كند، احتياط ترك نشود.
س: زنى قبل از ازدواج نذر كرده كه در روز معينى به محلى مسافرت كند، پس از ازدواج شوهر او را از سفر منع مىكند آيا نذر منحل مىشود؟
ج: احوط براى هر دو رعايت جانب نذر است، پس احوط براى شوهر عدم منع است.
س: نذر زوجه بدون اذن زوج - ولو در مال خودش - نافذ است يا نه؟ و آيا اذن زوج شرط است يا زوج پس از انعقاد نمىتواند حل كند؟
ج: احوط مراعات اذن زوج است، ولو در مال خودش.