چنانچه پيش از رسيدن به آيه سجده بفهمد، بايد آن سوره را رها كند و سوره ديگر بخواند و اگر بعد از خواندن آيه سجده بفهمد بنا بر احتياط واجب بايد در بين نماز با اشاره، سجده آن را به جا آورد و سپس سوره را تمام كرده و سوره ديگرى هم به قصد قربت بخواند و پس از خاتمه، نماز را اعاده كند.
مسأله 977 - اگر در نماز آيه سجده را بشنود احتياط واجب آن است كه به اشاره يا بطور عادى سجده كند و نماز را تمام كند و اعاده نمايد.
مسأله 978 - در نماز مستحبى خواندن سوره لازم نيست، اگر چه آن نماز بواسطه نذر كردن واجب شده باشد، ولى در بعضى از نمازهاى مستحبى مثل نماز وحشت كه سوره مخصوصى دارد، اگر بخواهد به دستور آن نماز رفتار كرده باشد، بايد همان سوره را بخواند.
مسأله 979 - در نماز جمعه و در نماز ظهر روز جمعه مستحب است در ركعت اول بعد از حمد، سوره جمعه و در ركعت دوم بعد از حمد، سوره منافقين بخواند و اگر مشغول يكى از اينها شود، بنابر احتياط واجب نمىتواند آن را رها كند و سوره ديگر بخواند.
مسأله 980 - اگر بعد از حمد مشغول خواندن سوره (قل هو الله احد) يا سوره (قل يا ايها الكافرون) شود، نمىتواند آن را رها كند و سوره ديگر بخواند ولى در نماز جمعه و نماز ظهر روز جمعه اگر از روى فراموشى به جاى سوره جمعه و منافقين، يكى از اين دو سوره را بخواند، تا از نصف نگذشته، مىتواند آن را رها كند و سوره جمعه و منافقين را بخواند.
مسأله 981 - اگر در نماز جمعه يا نماز ظهر روز جمعه عمدا سوره (قل هو الله احد) يا سوره (قل يا ايها الكافرون) بخواند، اگر چه از نصف نگذشته بنابر احتياط واجب نمىتواند رها كند و سوره جمعه و منافقين را بخواند.
مسأله 982 - اگر در نماز، غير سوره (قل هو الله احد) و (قل يا ايها الكافرون) سوره ديگرى بخواند، تا از نصف نگذشته مىتواند رها كند و سوره ديگر بخواند.