س 1289 - زمين زراعتى وقفى است كه منافع آن به مصرف تعزيه دارى حضرت سيد الشهداء عليه السلام مىرسد و فعلا اطراف آن زمين ساختمان منزل شده و زراعت كردن در اين زمين موجب ضرر ديگران مىشود آيا اجازه مىفرمائيد كه اجاره داده شود كه در آن ساختمان نمود و البته هنوز امكان زراعت در آن هست و در صورتى كه جايز باشد اجاره دادن آن بچه نحو است.
ج - در صورتى كه متولى شرعى اجازه بدهد و مصلحت وقف باشد مانعى ندارد و اجاره نامه طورى تنظيم شود كه وقف محفوظ و در هر چند سال يك بار اختيار تجديد باشد كه اگر اجاره ترقى كرد بتوانند مال الاجاره را اضافه نمايند و مقدار مال الاجاره بايد به ارزش روز باشد.
س 1290 - زمينى وقف بوده كه نخل هاى فراوانى داشته و شخصى به زور آن زمينها را با نخل هاى آن تصرف و بنام خود ثبت داده و بعد هم آن را به ديگرى فروخته در اين صورت وظيفه شخصى كه موقوفه را خريده چيست و اگر خريدار زمين بدستور وقف عمل نكرد و از در آمد ملك موقوفه اشيائى خريده بعد مىخواهد بفروشد خريدن آن اشياء چه صورت دارد.
ج - با علم به وقف بودن بايد زمين به متولى شرعى واگذار شود يا از او اجاره كند و مال الاجاره را به مصرف وقف برساند و آنچه از اعيان موقوفه باشد خريد آن جائز نيست و اگر زراعت كند مال زارع است هر چند غاصب باشد و چنانچه از محصول زراعت كه مال خود او است اشيائى بخرد فروختن و خريدن آن اشياء اشكال ندارد لكن تمام تصرفات او در زمين مذكور حرام واجرة المثل زمين را مديون است.
س 1291 - زمينى كه وقف مسجد شده و از ساختمان مسجد اضافه و جزء متعلقات مسجد است آيا مىشود در آن آب انبار بسازيم كه هم براى مسجد لازم است و هم اهالى اطراف مسجد از آن آب استفاده نمايند يا نه.