س 1248 - هفت برادر املاك خود را بطور مشاع وقف بر اولاد ذكور خود نمودهاند كه نسلا بعد نسل از در آمد آن زمين استفاده نمايند پس از فوت واقفين اولاد ذكور آنها املاك موقوفه مشاعى را بين خود به هفت سهم تقسيم نمودهاند آيا تقسيم موقوف عليهم جايز است يا خير.
ج - تقسيم به اين نحو كه تراضى حاصل شود هر يك از قسمتى از موقوفه انتفاع ببرند اشكال ندارد ولى تقسيم به اين نحو كه قسمت هر يك ملك او باشد و بعد هم به اولاد ارشد او برسد جايز نيست.
س 1249 - هر گاه عين موقوفه مشاع باشد و وقف و موقوف عليه متعدد مثل اين كه خانهاى مشترك بين زيد و عمرو است و هر كدام سهم خود را وقف بر اولادش نموده آيا تقسيم آن جايز است يا نه.
ج - بلى جايز است بلكه بعيد نيست در صورتى هم كه وقف و موقوفه عليه متعدد است ولى واقف يكى است مثل اين كه كسى وقف كند نصف خانهاش را بنحو مشاع بر مسجدى و نصف ديگر آن را بر زيارتگاهى تقسيم آن جائز باشد.
س 1250 - شخصى ملك وقفى را اجاره داده است به مبلغ معينى شخص ديگرى اضافهتر اجاره مىنمايد موجر مىتواند اجاره را فسخ كند و به دومى اجاره بدهد يا نه.
ج - اگر موجر متولى شرعى ملك موقوفه يا وكيل از جانب او بوده است و در حال انشاء صيغه اجاره اجرة المثل ملك موقوفه مطابق اجرة المسمى بوده است بطورى كه اجاره غبنيه نبوده و اختيار فسخ هم براى خود قرار نداده نمىتواند اجاره را فسخ كند و الا مىتواند و در نزاع موضوعى مرافعه شرعيه لازم است.
س 1251 - زيدى خانهاى دارد دو دانگ آن وقف و چهار دانگ آن ملك طلق است زيد يك دانگ از چهار دانگ خود را وقف كرده است تا سه دانگ خانه وقف و سه دانگ آن ملك طلق باشد نظر به اين كه شش دانگ مشاع است زيد نامبرده كه هم مالك و هم متولى است بعلتى تصميم گرفته وقف را از ملك مجزى و تفكيك نمايد