وجود ندارد با توجه به بى بضاعتى اهالى برگرداندن هر دو زمين به صورت اول مشكل است در اين صورت وظيفه اهالى نسبت به اين حمام چيست.
ج - معاوضه زمين وقفى به اجازه طاغوت صحيح نيست و زمين وقفى كه حمام در آن بنا شده به وقفيت خود باقى است و بايد زمين حمام از متولى شرعى وقت اجاره شود و مال الاجاره اش در مصارفى كه در وقف نامه زمين معين شده همه ساله خرج شود.
س 1237 - شخصى بيست سال قبل پنج شعير ملك از يك نفر خريدارى كرده به مبلغ يك هزار تومان حالا پس از بيست سال وقفنامهاى از ورثه فروشنده به رؤيت مشترى رسيده و هم چنين اهالى محل اظهار مىدارند كه اين وقف است و نوه واقف آن را فروخته ولى در دفتر ثبت اسناد ثبت نشده و وقفنامهاى كه بدست مشترى رسيده عادى است و به گفته اهالى مورد وقف هم روضهخوانى بوده و شخص مشترى هم چند سال روضهخوانى كرده فعلا با اين وقف نامه و اظهارات اهالى كه ملك مزبور موقوفه است تكليف مشترى چيست و هم چنين مبلغى جهت آبادى اين ملك خرج كرده و قيمت ملك از اصل قيمت تا الان دو برابر شده در اين صورت نظر مبارك را مرقوم فرمائيد.
ج - با فرض وقف بودن معامله باطل، و واجب است تحويل متولى شرعى بدهد واجرة المثل اين مدت را نيز ضامن است كه بايد به متولى شرعى بدهد تا به مصرف وقف برساند و پولى كه به فروشنده داده حق دارد مطالبه نمايد و نسبت به مقدارى كه براى مجلس روضه مصرف نموده اگر بمقتضى وقف شرعا مجاز بوده است مىتواند از اجرة المثل آن محسوب نمايد و اگر شرعا جايز نبوده ضامن است و در نزاع موضوعى مرافعه شرعيه لازم است.
س 1238 - منزلى كه موقوفه بوده خريده بودم شما فرموديد جايز نيست اينجانب منزل را پس دادم اما مبلغى در آن منزل خرج كرده ام مثلا كنتور برق و چوب براى سقف وخرج كارگر و امثال آن آيا مىتوانم به اندازه خرجى كه كردهام پس بگيريم يا نه.