س 1002 - شخصى باغى را كه مشجر به اشجار مثمره و مركبات بوده وقف امور خيريه كرده ولى ملك و عرصه مال ديگرى است و او فقط ميوه باغ را وقف كرده آيا اين وقف صحيح است يا نه.
ج - سؤال مجمل است وقف ميوه صحيح نيست و اگر درخت را وقف نمايد در حالى كه صاحب ملك اذن غرس درختها را داده باشد كه از آن اذن حق ابقاء درختها براى غارس استفاده شود صحيح است و در اين صورت اگر عين اين درختها بين صاحب ملك و موقوفه مشترك است مالك مىتواند تقاضاى افراز درختهاى خودش را از درختهاى وقفى از متولى شرعى بنمايد.
س 1003 - اگر دختر زردشتى بشرف دين مبين اسلام مشرف شود و زردشتيان از روى عناد و لجاج مادر او را با اكراه و اجبار وادار نمايند كه املاك خود را وقف بر كهن بار زردشتيان نمايد تا پس از فوت او آن دختر از ارث محروم گردد با توجه به اين كه اين وقف براى مقاصد غير مشروع و محروم نمودن مسلمان از ارث بوده و مادر بعدا پشيمان و به تصرف وقف هم نداده است آيا چنين وقفى شرعا صحيح مىباشد يا خير.
ج - در فرض مسأله كه موقوفه به تصرف داده نشده وقف تمام نيست وواقف مىتواند هر نحو تصرف در آن بنمايد و اگر قبل از قبض، واقف فوت شود ملك مفروض مال وارث مىباشد و در اين جهت فرق نيست كه قائل شويم به صحت اين وقف از جهت مصرف يا واقف يا قائل نشويم بعلاوه كه وقف با اجبار و اكراه باطل است.
س 1004 - آيا در وقف عام و خاص تعيين موقوف عليه لازم است يا خير.
ج - بلى تعيين موقوف عليه شرط صحت وقف است پس اگر چيزى وقف بر يكى از دو نفر يا يكى از دو گروه يا يكى از دو مسجد بنمايد باطل است.
س 1005 - دو قطعه تابلو كه مشتمل بر شمائل حضرت ابو الفضل العباس