است و مىتوانند براى خود بفروشند.
س 925 - چه مىفرمائيد در باره شخصى كه نذرى كرده ولى نمىداند نذر كرده چه كارى انجام بدهد مثلا نمىداند نذر كرده كه روزه بگيرد يا نماز بخواند و نيز نمىداند نذر كرده در جاى مخصوصى آن عمل را انجام بدهد يا هر جا.
ج - اگر شك كند كه كدام بوده هر دو را بجا آورد و احتياطا در همان جاى مخصوص انجام دهد و اگر در نذر صيغه شرعى نخوانده ملزم به وفاء نذر نيست.
س 926 - زيد نذر كرده كه همه روزه زيارت عاشورا بخواند آيا اين نذر منصرف مىشود به زيارت عاشورا با صد لعن و صد سلام يا همان متن زيارت عاشورا را بخواند كافى است.
ج - ظاهر آن است كه كه بالعن و سلام باشد مگر آن كه در نظر ناذر متن بدون صد لعن و سلام باشد.
س 927 - اگر كسى براى مسجدى نذر كرده باشد كه هر گاه پولى داشتم مثلا مسجد را سفيد كنم و قبل از شروع آن شخص شخص ديگرى آمد و مسجد را سفيد كرد آيا مىشود آن پول را به مصرف ديگرى در همان مسجد جهت زيلو و غيره برساند يا خير.
ج - در فرض مذكور موضوع نذر منتفى شده چيزى بر او واجب نيست و اگر بخواهد تبرعا مبلغى را كه نذر كرده صرف زيلو و جهات ديگر مسجد نمايد مختار و مأجور است.
س 928 - شخصى يك رأس گاو با عوائد آن و به همين ترتيب نتاجش جهت باب الحوائج حضرت عباس (ع) نذر نموده كه در عزادارى او مصرف شود ولى ناذر فوت نموده و متولى هم تعيين ننموده مستدعى است بفرمائيد آيا اين نذر صحيح است يا خير و بر فرض صحت دستور مصرف آن را مرقوم فرمائيد.
ج - در فرض مسأله چنانچه به نحو نذر نتيجه بوده نتاج هم تابع مادر و صحيح