دستور قسامه عمل مىنمايد و در صورتى كه ورثه قسم ياد كردند يا قسامه را به متهم به قتل رد كردند و او امتناع از قسامه نمود در صورتى در قتل عمد مىتوانند قصاص كننده زائد بر سهم خود از ديه مقتول را تأمين نمايند كه اگر سائر ورثه صغار هستند براى آنها حفظ شود چنانچه عفو نكردند به آنها به شرط قسامه پرداخت شود و الا به ورثه شخصى كه قصاص شده پرداخت گردد و اگر كبير باشند و در قسامه شركت كرده باشند و خواهان ديه باشند به آنها پرداخت مىشود و اگر عفو كرده يا اصلا ادعائى نكرده باشند به مقدار سهم آنها از ديه به خود متهم كه قصاص مىشود پرداخته مىشود.
س 110 - شخصى در حين منازعه، شخصى را مضروب مىنمايد، ضارب در حال فرار، شخص ثالثى را مشاهده مىكند كه شاهد قضيه است به او قسم مىدهد كه راجع به اين پيش آمد به كسى چيزى نگويد، بعد از دو روز شخص مضروب از دنيا مىرود، اگر پاى شخص بى گناهى به ميان كشيده شود آيا سكوت كسى كه قسم خورده درست است يا مىتواند قسم خود را بشكند و اگر نشكند آيا گناه نيست؟.
ج - در فرض سؤال اگر شخص، خود را براى اطلاع از قضيه معرفى كند و حاكم از او بخواهد آنچه را مىداند شهادت بدهد شهادت مانع ندارد و قسم بر ترك شهادت اثرى ندارد بخصوص اگر شهادت موجب نجات بى گناهى باشد.
س 111 - آيا پدر و مادر بعنوان تربيت مىتوانند به پسران و دختران خود امر كنند كه پا شو منزل را جاروب كن و لباسها را بشوى و برو نان بخر و خلاصه بدون مزد آنها را وادار به كار كنند.
ج - مانع ندارد.
س 112 - پولى در مجلس تقريبا عمومى جمع آورى گرديده و نام فقير هم برده نشده و فقط بطور كلى اعلام شده كه جهت شخص فقيرى مقدارى پول لازم است و صاحبان پول هم بطور وضوح معلوم نيستند ولى از شاهد حال برمىآيد كه صاحبان پول رضايت دارند كه به فقير ديگر داده شود الحال هر طور كه حضرتعالى اجازه فرمائيد عمل شود چون فقير منظور فوت نموده و چنانچه شخص متوفى وارث