س 77 - وضع تعزيه خوانى، شبيه سازى، نوحه خوانى بر منبر را براى بنده روشن فرمائيد و نظر اسلام را راجع به اين موضوعات توضيح دهيد.
ج - روضه خوانى بر منبر كه عبارت است از تعليم احكام و مسائل و بيان مواعظ و نصائح و امر به معروف و نهى از منكر و ذكر مصائب اهل بيت عليهم السلام، راجح و موجب ثواب است و همچنين نوحه خوانى و سينه زنى اگر مشتمل بر ارتكاب معصيت نباشد اشكال ندارد و اما تعزيه خوانى اگر مشتمل بر استعمال آلات موسيقى از قبيل طبل و صنج و شيپور نباشد و غنا و دروغ نخوانند و مرد لباس مختص به زن نپوشد اشكال ندارد و لكن بهتر آن است كه تبديل به مجلس روضه نمايند تا علاوه بر ثواب عزادارى از بيان احكام و مواعظ آن بزرگواران نيز بهرهمند شوند.
مسائل متفرقه س 78 - بعضى از اعضاء هيئت امناى حسينيهها از همكارى با نهضت سواد آموزى خوددارى نموده حسينيه را در اختيار نمىگذارند به اين عذر كه مادرها بچه دارند و حسينيه نجس مىشود آيا اين عذر قبول است؟ ولو فرض آيا تنجيس حسينيه حرام است؟ خصوصا كه قصد اين است كه اگر نجس شد فورا تطهير نمايند.
ج - مدرسه كردن حسينيه جائز نيست چون اين عمل بر خلاف نظر واقف است و الوقوف على حسب ما يوقفها اهلها والله العالم.
س 79 - در زيارت عاشورا صد مرتبه سلام و صد مرتبه لعن را مىشود در غير محل زيارت مثلا در بين راه گفت يا خير؟.
ج - در صورت فرصت مستحب است در يك مجلس باشد ولى شرط كمال است نه صحت.
س 80 - بانيان مجالس روضه خوانى بايد بر چه مبنائى دستمزد آقايان مبلغين و وعاظ را بپردازند آيا بايد قبلا مقاطعه نمود يا نه؟.
ج - وعظ و ارشاد و تعليم و تربيت و آموزگارى و استادى و تدريس، چون در اسلام، فضيلت بسيار دارد و از مشاغل مقدسه و از شئون مهم انبياء و اولياء سلام الله عليهم اجمعين مىباشد غالبا مسلمانان، براى كسب ثواب و تقرب به درگاه