نصيحت و موعظه، مىتواند آنان را از معصيت باز دارد، معاشرت نمايد.
س 42 - رفتن به منزل شخص تارك الصلاة، و آميزش با شارب الخمر، چه صورت دارد؟.
ج - كسى را كه مىدانيد مرتكب معصيت مىشود اگر احتمال دهيد به معاشرت با او و موعظه و نصيحت، متنبه مىشود و ترك معصيت مىكند معاشرت، اشكال ندارد و اگر بدانيد ترك معاشرت با او موجب تنفر و ارتداع او از معصيت نمىشود معاشرت با او را ترك نمائيد.
س 43 - معاشرت با خويشاوندى كه آلات لهو دارد، جائز است يا نه؟.
ج - اگر ترك معاشرت، موجب تنبه و ارتداع او از معصيت شود، جائز بلكه لازم است.
س 44 - نشستن من - يك زن مسلمان - در مجلسى كه داماد محرم من است ولى زنهاى بى حجابى هم نشستهاند جائز است يا نه؟.
ج - اگر مىتوانيد آنان را نهى از منكر نمائيد و اگر نمىتوانيد خود شما در مجلس معصيت آنها شركت نكنيد.
س 45 - پسرى دارم بيست و سه ساله كه دانشجوى دانشكده پزشكى تبريز است ولى از خواندن نماز و گرفتن روزه خوددارى مىكند، در صورتى كه تا حدودى پند و اندرز به او داده و نصيحت كردهام و احيانا با خشونت و پرخاش با او روبرو شدهام و متأسفانه مؤثر واقع نشده و اينك مدتى است كه ارتباط را با خانواده قطع كرده است اكنون تكليف بنده با او چيست آيا مىتوانم به ديدارش بروم و كمك مالى به او بكنم يا نه؟.
ج - اگر ترك معاشرت و ترك پرداخت كمك، در عمل او به وظائف شرعى و نماز و روزه، اثر دارد، ترك كنيد و اگر اثر نمىكند به مقدارى كه قطع رحم نشود با او معاشرت كرده و كمكش كنيد و از هدايت و نصيحت و اندرز به او كوتاهى ننمائيد و مأيوس از هدايت او نشويد اميد است خداوند متعال او را به راه راست هدايت و نصائح شما را مؤثر فرمايد. ضمنا چون در بين دانشجويان، افراد روشن و متدين و ملتزم به احكام اسلام، زياد مىباشند اگر مىتوانيد سعى كنيد