با شك در مسكريت قبل از سركه شدن نيز اشكال ندارد.
س 39 - بعد از ثلثان شدن آب انگور، دانههاى انگور را در شيره بريزند چه صورت دارد؟.
ج - اگر دانه هاى انگور جوش بيايد خوردن آن حرام، ولى پاك است.
س 40 - اگر براى درست كردن سركه تدريجا انگور در ظرف بريزد به اين نحو كه هر روزى يك من انگور در ظرفى بريزد براى سركه به طورى كه در هر دفعه انگور روز قبل جوش آمده باشد اين سركه چه حكمى دارد؟
ج - اشكالى ندارد.
س 41 - مقدارى انگور جهت سركه شدن در ظرف سفالين ريختهايم به اندازهاى كه پر شده آيا مىتوانيم انگورى كه براى سركه شدن در ظرف مذكور، ريخته شده و جوش آمده و در حال جوش و كف مىباشد، در ظرف سفالين بزرگترى بريزيم و در قسمت خالى ظرف دوم مجددا نيز انگور بريزيم تا پر شود يا نه البته در موقع تغيير محل انگور جوش آمده، هيچ دست و وسيله خارجى در آن دخالت ندارد؟.
ج - تبديل ظرف انگور جوش آمده به ظرف بزرگتر و ريختن انگور در آن، تا پر شود مانع ندارد و بعد از سركه شدن، مجموع، حلال و پاك است و آب انگور به نظر حقير با جوش آمدن تا مست كننده نشود نجس نمىگردد و اگر مشكوك باشد كه مست كننده است نيز پاك است.
س 42 - مقدارى انگور در مقابل آفتاب گذاشتهاند تا خشك شده مويز شود اكنون دانههاى آن باد كرده نه مويز به آن گفته مىشود و نه انگور، خوردن آن جايز است يا نه؟.
ج - با شك در جوش آمدن، اشكال ندارد.
س 43 - تا چه زمان مىشود انگور روى انگور يا خرما روى خرما و امثال اينها جهت سركه شدن بريزند؟.
ج - تا قبل از سركه شدن هر وقت بريزند و سركه شود اشكال ندارد و بعد از سركه شدن بنا بر قول به نجاست عصير عنبى اشكال دارد و الا قبل و بعد، فرقى