نيست يا هست و عملى نشد آيا مىشود با آب قليل تطهير كرد و آب آن را بيرون ريخت مانند ظرفهاى بزرگى كه در زمين ثابت باشد؟.
ج - بلى غساله را با ظرف يا پارچه از زمين نجس ازاله كنند زمين پاك مىشود.
س 11 - در تطهير اشياء متنجس مىفرمائيد با آب قليل دو مرتبه بشويند، آيا غسله مزيله هم يكى از اين دو غسله است يا بعد از غسله مزيله بايد دو مرتبه شست؟.
ج - مىتوانيد غسله مزيله را جزء عدد، محسوب داريد ولى احوط ترك است.
س 12 - ماشينهاى لباسشوئى برقى كه لباس را خشك مىكند و تحويل مىدهد با توجه به قطع و وصل شدن آب آيا لباس را پاك مىكند يا نه؟
ج - ماشينها مختلف مىباشند. بطور كلى اگر لباس نجس را در ظرفى بگذارند و آب پاك، هر چند قليل باشد بقدرى بر آن بريزند كه تمام آن لباس را فرا بگيرد و بعد آن را در آورند و فشار بدهند يا بوسيلهاى فشار داده شود و اگر به بول، نجس شده پس از خالى كردن آب غساله ظرف، بار ديگر اين عمل تكرار شود پاك مىشود به شرط اين كه نجس ديگر به آن نرسد يا به محل ديگر كه نجس شده نخورد بنابر اين، تطهير با ماشينها هم به اين نحو خصوصا كه آب كر يا جارى است اگر انجام شود و با نقاط ديگر ماشين اگر نجس شده باشد تماس پيدا نكند ممكن است و به هر حال، چون شبهه در موضوع است ميزان، علم خود شخص است.
س 13 - در تطهير مسجدى پس از آن كه عين نجاست را بر داشتند يا بول خشك شد و شلنگ آب متصل به كر به آن وصل كردند آيا لزومى دارد غساله آن خارج شود يا اگر همانجا مانده و خشك بشود مانع ندارد؟
ج - در فرض مسأله، به مجرد وصول آب جارى بوسيله شلنگ يا آب كر به تمام محل نجس، خود محل و غسالهاش پاك مىشود.
س 14 - در بول رضيع تطهير با يك غسله كافى است، آيا شير مصنوعى و يا شير گاو هم چندى كه شير خوار صدق مىكند، همين حكم را دارد، و يا غذا خور