س 21 - شخصى در يك قطعه زمين به مقدار دويست متر، با ديگرى شريك است و مشتركا مشغول بناء ساختمان شدند و فعلا هم در آن، ساكن مىباشند و مبلغ بيست و هشت هزار تومان مشتركا خرج كردهاند و هنوز سهام مخارج ايشان معلوم نشده و در اين ساختمان، دو اطاق و يك آشپزخانه و پنج باب دكان احداث و به اجاره داده شده، آيا به اين مغازهها و مخارج خانه مسكونى، خمس، تعلق مىگيرد يا نه؟.
ج - بايد خمس قيمت فعلى مغازههائى را كه احداث نمودهاند بدهند و نسبت به مخارجى كه براى خانه مسكونى كردهاند اگر احتمال مىدهند سال بر آن نگذشته چيزى واجب نيست.
س 22 - زارعين بعنوان كارافه يا حق طبر تراشى، املاكى را در تصرف دارند و همه ساله - اين زمين را زراعت بكنند يا نكنند - بايد بهره مالكانه به مالك بدهند و رسم است كه حق مزبور را به غير مىفروشند حال اين خريد و فروش، شرعا به چه عنوان صحيح است و ديگر اين كه خمس هم به آن تعلق مىگيرد يا نه؟ و همچنين اگر زارع، فوت كرد اين حق به ورثه، منتقل مىشود و زن هم از اين حق ارث مىبرد يا نه؟.
ج - واگذار كردن اين حق، بعنوان مصالحه، صحيح و خمس به آن تعلق مىگيرد و اگر زارع، فوت شد اين حق به ورثه منتقل مىشود و زن هم از اين حق، ارث مىبرد.
س 23 - آغل گوسفندان و جايگاه حيوانات، جزء سرمايه است يا جزء لوازم زندگى و ما يحتاج مىباشد؟.
ج - اگر گوسفند، سرمايه است آغل هم جزء سرمايه است و اگر براى مصارف شخصى خانه است جزء مؤنه مىباشد.
س 24 - چهل سال قبل مقدارى زمين مباح بلا معارض اطراف آبادى را به قصد تصرف، تحجير و حيازت نموده سپس به ثبت رساندم و امروز مالك آن هستم. پولى كه بابت اجرت تحجير و حفر چاه و هزينه ثبت پرداختهام مخمس بوده اكنون زمين گران شده و خيلى بيش از مبلغى كه خرج كردهام ارزش دارد. آيا ترقى