به مقدار زياد، در وريدهاى پا جمع نشوند و براى اين كار حتى الامكان از ايستادن روى پاها و يا قدم زدن به مدت طولانى خوددارى كنيد. هنگام استراحت، روى تخت و يا زمين دراز كشيده و مدت يك يا دو ساعت در حالى كه زير پاى خود را بوسيله يك بالشت بالا نگاهداشتهايد در همان وضعيت باقى بمانيد.
از پوشيدن كرست و دامنهاى تنگ و همچنين جورابهاى پلاستيكى كه تا كمر بالا آمده و فشار زياد توليد مىكنند خوددارى نمائيد. در مواقعى كه واريس، مزاحمت زياد ايجاد مىكند چنانچه در خارج از خانه كار مىكنيد مىتوانيد از جورابهاى مخصوص واريس كه زياد كلفت نباشند استفاده نمائيد.
اغلب پزشكان، درمانهاى موضعى و يا جراحى واريس را به بعد از زايمان موكول مينمايند، زيرا واريس پا بعد از زايمان خود به خود بهتر شده و يا به كلى از بين مى رود.
درد ساق پا - درد ساق پا نزد زنان باردار بخصوص هنگام شب شايع است.
اين درد كه بيشتر ساق پا را فرا مىگيرد در اثر انقباض عضله بوجود مىآيد و شدت آن در هفتههاى آخر بار دارى است.
بايد دانست كه ايستادن دائم روى پاها، كرستهاى تنگ آبستنى و كفش هاى پاشنه بلند به علت كشش و فشارى كه روى عضلات كمر وارد مىكنند، زمينه را براى ايجاد درد بيشتر فراهم مينمايند.
طريقه ى درمان - در موقعى كه درد ساق پا در اثر خستگى زياد بوجود مىآيد بايد حتى المقدور استراحت نمائيد و گاهى از اوقات با تغيير وضعيت به صورت خوابيدن روى شكم و بالا آوردن زانو ممكن است بهبودى كامل بيابيد. موقعى كه درد بطور ناگهانى و يا در اواسط شب ظاهر مىشود، ساق پا را با كمپرس خشك گرم كرده و به وسيله روغن زيتون ماساژ بدهيد.
همچنين خوردن ميوهها و سبزيهايى كه كلسيم دارند و به خصوص سوپ استخوان را فراموش ننمائيد.