پول را به فروشنده برساند. چون واقعا دو نفر بالغ با يكديگر معامله كردهاند معامله صحيح است، ولى بايد فروشنده و خريدار يقين داشته باشند، كه طفل جنس و پول را به صاحب آن مىرساند يا آن كه صاحب پول يا جنس اذن داده باشند كه آن را به بچه بدهد تا به او برساند.
مسأله 2091 - اگر از بچه نا بالغ چيزى بخرد، يا چيزى به او بفروشد، بايد جنس يا پولى را كه از او گرفته به صاحب آن بدهد، يا از صاحبش رضايت بخواهد و اگر صاحب آن را نمىشناسد و براى شناختن او هم وسيلهاى ندارد، بايد چيزى را كه از بچه گرفته، از طرف صاحب آن مظالم بدهد و احتياط آنست كه از حاكم شرع هم اذن بگيرد و اگر پول يا جنس مال خود بچه باشد بايد به ولى او برساند يا از ولى او اذن بگيرد و اگر او را پيدا نكرد به حاكم شرع بدهد.
مسأله 2092 - اگر كسى با بچه نا بالغ معامله كند و جنس، يا پولى كه به بچه داده از بين برود، نمىتواند از بچه يا ولى او مطالبه نمايد.
مسأله 2093 - اگر خريدار يا فروشنده را به معامله مجبور كنند، چنانچه بعد از معامله راضى شود و بگويد راضى هستم، معامله صحيح است.
ولى احتياط مستحب آنست كه دوباره صيغه معامله را بخوانند.
مسأله 2094 - اگر انسان مال كسى را بدون اجازه او بفروشد، چنانچه صاحب مال به فروش آن راضى نشود و اجازه نكند معامله باطل است.
مسأله 2095 - پدر و جد پدرى طفل اگر براى طفل مفسدهاى نداشته باشد و نيز وصى پدر و وصى جد پدرى اگر براى طفل مصلحت باشد مىتوانند مال طفل را بفروشند، مجتهد عادل هم با نبودن ولى و با رعايت مصلحت مىتواند مال ديوانه يا طفل يتيم يا مال كسى را كه غائب است بفروشد.