مسأله 2581 - اگر انسان خودش نخواهد اعلان كند مىتواند به كسى كه اطمينان دارد بگويد از طرف او اعلان نمايد.
مسأله 2582 - اگر مالى را در غير حرم مكه پيدا كند و تا يك سال اعلان كند و صاحب مال پيدا نشود مىتواند آن را براى خود بردارد به قصد اين كه هر وقت صاحبش پيدا شد به او بدهد، ولى احتياط مستحب آن است كه از طرف صاحبش به فقير غير سيد صدقه بدهد و اگر در حرم پيدا شده مىتواند براى او نگهدارى كند كه هر وقت صاحبش پيدا شد به او بدهد، و يا از طرف صاحبش به فقير غير سيد صدقه بدهد.
مسأله 2583 - اگر بعد از آن كه يك سال اعلان كرد و صاحب مال پيدا نشد مال را براى صاحبش نگهدارى كند و از بين برود، چنانچه در نگهدارى آن كوتاهى نكرده و تعدى يعنى زيادهروى هم ننموده ضامن نيست ولى اگر از طرف صاحبش صدقه داده باشد، يا براى خود برداشته باشد، در هر صورت ضامن است، و همچنين در مالى كه در حرم پيدا كرده اگر صدقه داده باشد ضامن است.
مسأله 2584 - كسى كه مالى را پيدا كرده اگر عمدا به دستورى كه گفته شد اعلان نكند، گذشته از اين كه معصيت كرده، باز هم واجب است اعلان كند.
مسأله 2585 - اگر بچه نا بالغ چيزى پيدا كند بنابر احتياط واجب ولى او بايد اعلان نمايد.
مسأله 2586 - اگر انسان در بين سالى كه اعلان مىكند از پيدا شدن صاحب مال نا اميد شود تملك آن و همچنين صدقه دادن آن اشكال دارد و بايد به عنوان امانت آن را نگهدارى كند.
مسأله 2587 - اگر در بين سالى كه اعلان مىكند مال از بين برود، چنانچه در نگهدارى آن كوتاهى كرده، يا تعدى يعنى زيادهروى كرده باشد بايد عوض آن را به صاحبش بدهد، و اگر كوتاهى نكرده و زيادهروى هم ننموده چيزى بر او واجب نيست.