يا نه و اگر هر دو مقارن هم در يك لحظه تكبيرة الاحرام بگويند هر دو نماز باطل است و اگر وقت باقى است مىتوانند از نو نماز جمعه بخوانند و اگر وقت نماز جمعه گذشته، بايد نماز ظهر بخوانند.
مسأله 1504 - بر مسافر، زن، پير، كور، ديوانه، نا بالغ، بنده و هر كس كه حضور وى باعث مشقت و حرج برايش باشد نماز جمعه واجب نيست.
بنابر اين نماز جمعه بر مردان، و كسانى كه سالم و تندرستند و عاقل و بالغ مىباشند واجب است.
مسأله 1505 - كسانى كه نماز جمعه بر آنان واجب نيست اگر در نماز جمعه شركت كنند، نماز آنان صحيح است و به جاى ظهر حساب مىشود.
مسأله 1506 - اگر بداند در صورت حركت براى حضور در جمعه به ركوع ركعت آخر هم نمىرسد، مىتواند نماز ظهر را شروع كند و لازم نيست يقين كند كه نماز جمعه تمام شده است.
مسأله 1507 - امام جماعت در نماز جمعه بايد، بالغ، عاقل، مرد، عادل، حلالزاده، و شيعه دوازده امامى باشد و ساير شرايطى كه در جماعت نمازهاى يوميه شرط است همچون فاصله نداشتن و... در اينجا نيز معتبر است.
مسأله 1508 - مسافر هم مىتواند امام جماعت در نماز جمعه باشد.
مسأله 1509 - اگر مأموم به ركعت اول نماز جمعه نرسيد و به ركعت دوم هر چند در ركوع باشد، خود را برساند صحيح است و ركعت دوم را خود با هر سورهاى كه بخواهد پس از سلام امام فرادى مىخواند و اگر مأموم در ركعت دوم پس از گفتن تكبيرة الاحرام و رفتن به ركوع شك كند كه ركوع امام را درك كرده يا نه نمازش باطل است و بايد نماز ظهر بخواند.
مسأله 1510 - نماز گزار مىتواند سوره جمعه يا توحيد و يا سوره ديگر را از روى نوشته يا قرآن بخواند.
مسأله 1511 - اگر در بين نماز براى امام موت يا جنون پيش آيد، مؤمنين يك