قبل از ركوع كه پس از خواندن قنوت به ركوع رود و ديگرى در ركعت دوم بعد از ركوع كه پس از پايان قنوت به سجده رود.
مسأله 1486 - اگر نمازگزار اشتباها در ركعت دوم پس از قنوت به ركوع رود و پس از رسيدن به حد ركوع يادش بيايد بايد به سجده برود، اما اگر بعد از رسيدن به ركوع ملتفت شد نماز جمعه باطل است و بايد نماز ظهر بخواند.
مسأله 1487 - وقت نماز جمعه ظاهرا از اول زوال آفتاب است تا يك ساعت از زوال گذشته و اگر از اين مقدار گذشت، بايد نماز ظهر بخواند و هر گاه مقدار دو خطبه كوتاه و يك ركعت از اين مقدار وقت كه گفتيم درك نمايد ظاهرا جمعه را درك نموده است.
مسأله 1488 - در زمان غيبت نماز جمعه كفايت از ظهر مىكند.
مسأله 1489 - در زمان غيبت، نماز جمعه، واجب تخييرى است و افضل از ظهر مىباشد.
مسأله 1490 - امام جمعه لازم نيست، مجتهد باشد بلكه همين قدر كه بتواند دو خطبه را بخواند و شرايط ديگرى هم كه خواهيم گفت داشته باشد مىتواند امام جماعت نماز جمعه شود.
مسأله 1491 - براى تشكيل نماز جمعه بايد جمعيت آنها از پنج نفر كمتر نباشد كه يكى از آنها خود امام مىباشد، بنابر اين غير از امام چهار نفر اگر براى نماز جمعه حاضر شوند انعقاد آن جائز و مشروع مىشود.
مسأله 1492 - خواندن دو خطبه و مقدم بودن آنها بر نماز شرط صحت نماز جمعه است و اگر اخلال به هر دو يا يكى از آنها يا به تقديم آنها نمايد، باطل است.
مسأله 1493 - بايد هر يك از دو خطبه مشتمل بر حمد الهى باشد و احتياط آن است كه با لفظ (الحمد لله) باشد و همچنين مشتمل بر ثناى خداى تعالى و صلوات بر پيامبر (ص) و آل او (ع) و نيز مشتمل بر موعظه و پند باشد، و نيز سوره كوچكى