س 1176 - شخصى ساختمانى درست نموده و از حياط آن خاك بردارى كرده و چون حياط گود شده از خاك قبرستان آورده حياط را پر نموده و بعد آن ساختمان را به كسى ديگر فروخته ولى خريدار پس از انجام معامله در شك است و نمى داند كه چه مقدار خاك آورده و در حياط ريخته در صورتى كه اشكال شرعى دارد بيان فرمائيد.
ج - اگر زمين قبرستان مباح بوده بر خريدار چيزى نيست و اگر وقف بوده لازم است هر قدر كه يقين دارد از آن خاك در منزل ريخته شده به محل خودش برگرداند.
س 1177 (1) - كسى در گذشته زمين موقوفهاى را از متولى اجاره نموده و در آن درختكارى نموده در زمان حاضر اجاره اين زمين در صورتى كه به صورت باغ باشد فرضا سالى دو هزار تومان است اما اگر نهالها را مستأجر بردارد متولى مىتواند زمين را جهت خانه سازى به اشخاص به مبلغ بيست هزار تومان اجاره دهد آيا در صورتى كه مدت اجاره زمين منقضى شده باشد متولى مىتواند مستأجر را وادار كند كه نهالها را بردارد يا بايد با همان اجاره كم بسازد و مستأجر هم بيشتر اجاره نمىدهد.
س 1178 (2) - اگر در آمد موقوفه از مصرف تعيين شده از طرف واقف زياد بيايد متولى مازاد را بچه مصرفى برساند مثلا واقف گفته باشد اجاره وقف را در دهه عاشورا روضه بگيرند حال در آمد فوق اين حرفها و خيلى بيشتر است.
س 1179 (3) - زمينى جزء مرافق مدرسه علميه بوده است كه طلاب از آن استفاده مىكردهاند بعدا غاصبى آن را تبديل به گاراژ نموده و اجاره هم مىداد آيا اجاره به ذمه غاصب تعلق مىگيرد فعلا چه بايد كرد.
ج (1) - در فرض سؤال متولى شرعى مىتواند از مستأجر پس از انقضاء مدت اجاره بخواهد كه اجاره را زياد كند يا نهالهاى خود را از زمين مزبور بيرون آورد.