و شايد هم كسى حاضر نيست خدمت كند در اين صورت آيا از مازاد عوائد موقوفه مزبوره بعنوان قيد ضروريات كه واقف در وقف نامه ذكر كرده به نسبت حقوق موقوف عليهم پرداخت شود جايز است يا خير.
ج - در فرض مسأله اگر ممكن است نسبت ده تومان امام جماعت به مجموع عوائد موقوفه در زمان را تعيين كنند و فعلا به همان نسبت به او بدهند مثلا اگر ده تومان عشر عوائد بوده فعلا هم عشر عوائد را بدهند و ما بقى مصارف به همين نسبت بلى مثل خادم را زائد بر اجرت متعارف ندهند.
س 1170 - دو مسجد نزديك هم واقع شده در قديم الايام فرشهائى كه در هر يك از اين دو مسجد بود در مسجد ديگر مورد استفاده قرار مىگرفت يعنى به جهت بزرگى مسجد در فصل زمستان براى اقامه جماعت و گفتن مسأله شرعيه از عين فرشها هر دو مسجد استفاده مىنمودهاند آيا به همان طور قديم عمل شود جايز است يا خير.
ج - به نحوى كه در قديم الايام سيره بر استفاده از فرشهاى مرقوم بوده فعلا عمل كنند مگر آن كه خلاف آن معلوم باشد.
س 1171 - شخصى ملكى را وقف نمود و قيد نمود كه متولى وقف عوائد حاصله موقوفه را پس از مخارج عمران موقوفه و حق الزحمه متولى خرج روشنائى حرم حضرت معصومه عليها السلام نمايد متولى وقف بايد آن وجه را عينا بعنوان روشنائى تحويل متولى آستانه نمايد يا اين كه بايد خودش شخصا آن را به مصرف روشنائى حضرت برساند.
ج - اگر وقف به ترتيب خاصى معين نشده باشد متولى وقف مىتواند شخصا آن را به مصرف روشنائى آستانه مقدسه برساند مگر آن كه بر خلاف وضع و تنظيم آستانه باشد كه در اين صورت اذن متولى آستانه هم لازم است.
س 1172 - اگر مسجدى چند در داشته باشد و براى گرم شدن مسجد