نبش و حمل كرده واجب است.
س 760 - زيد فوت كرده و عيالش را وصى خود قرار داده كه ثلث اموال او را در امور خيريه مصرف نمايد ولى اولادش كه دو پسر و چهار دختر هستند راضى نشدند كه مادرشان ثلث اموال مزبوره را در امور خيريه خرج نمايد و مقدارى پول هم شخصى به متوفى مديون بوده و به عيالش داده در اين صورت عيال متوفى مىتواند اين پول را به فرزندان متوفى ندهد و در راه شوهرش عوض ثلث كه اولادش مانع شدند در امور خيريه خرج نمايد يا نه.
ج - در فرض مسأله تا مقدار ثلث مجموع تركه كه از جمله همين پول است مىتواند بلكه لازم است به مصرف وصيت برساند در صورتى كه وصيت مسلم باشد.
س 761 - شخصى در حدود هفده سال قبل فرزندش را وصى خود قرار داده كه ثلث اموالش را به مصرف او برساند فرزندش هم به وصيت پدر عمل نموده ولى از حصه زمين ثلثى او هنوز باقى است و قيمت سوقيه آن تنزل كرده در اين صورت اجازه مىفرمائيد به همين قيمت فروخته و به مصرف وصيت رسانده شود يا نه.
ج - در فرض سؤال اگر وصيت به بقاء زمين و صرف منافع آن نباشد و مصرف مخصوصى نيز تعيين نكرده و به وصى اختيار مطلق داده باشد جايز است هر نحو صلاح بداند عمل نمايد و اولى آنست كه اگر احتمال دين مالى يا واجبى را در حق موصى بدهد صرف در اداء آنها نمايد.
س 762 - متوفى وصيت به حمل نعش كرده ولى ورثه او را عصيانا در محل دفن نمودهاند در اين صورت بايد او را حمل كرد يا نه.
ج - اگر وصيت به حمل به مشاهد مشرفه باشد عمل به وصيت واجب است.
س 763 - شخصى وصيت نموده كه پس از فوت من يك دانگ و نيم از جمله شش دانگ خانه مسكونى مرا قيمت نموده بفروشيد و وجه آن را به مصرف حضرت