س 315 - هر گاه شخصى طعامى را از كسى غصب كند و به عنوان مال شخصى خود به اسم مهمانى مثلا به ديگرى بخوراند در حالى كه خورنده طعام جاهل به غصبى بودن طعام باشد آيا غاصب ضامن است يا خورنده طعام.
ج - در فرض سؤال هر دو ضامنند و مالك مىتواند به هر يك از آنها كه بخواهد مراجعه كند و غرامت بگيرد ولى قرار ضمان بر غاصب است پس اگر رجوع به خورنده طعام نمود و غرامت را از او گرفت خورنده طعام هم مىتواند به غاصب كه او را مغرور نموده رجوع كند و معادل آنچه به مالك داده از غاصب بگيرد.
س 316 - هر گاه ديوار به طرف راه خراب شود و مال يا نفسى بواسطه آن تلف شود آيا صاحب ديوار ضامن است يا خير.
ج - اگر صاحب ديوار از اول آن را كج و مايل به طرف راه ساخته يا اين كه بعدا به سمت راه كج شده و با تمكن از خراب كردن آن را خراب نكرده و با قدرت بر اعلام، اعلام ننموده صاحب ديوار ضامن است و الا ضامن نيست و هم چنين اگر تلف مستند به تقصير و اقدام خود تلف شونده يا صاحب مال باشد صاحب ديوار ضامن نيست.
س 317 - هر گاه صاحب ديوار چيزى را روى ديوار بگذارد و آن چيز از روى ديوار بيفتد و نفس يا مالى تلف شود آيا صاحب ديوار ضامن است يا خير.
ج - در فرض سؤال اگر صاحب ديوار آن چيز را منحرف به سمت راه گذاشته يا طورى قرار داده كه حتما مىافتد و يا در معرض افتادن مىباشد ضامن است و الا ضامن نيست.
س 318 - هر گاه كسى طعام را غصب كند و آن را به مالك طعام بخوراند در حالى كه مالك نمىداند مثلا بعنوان مهمان نمودن آن را جلو مالك بگذارد آيا غاصب ضامن است يا خير.
ج - در فرض سؤال غاصب ضامن است.