مسأله 1242 - اگر در جائى كه نبايد سلام نماز را بگويد سهوا بگويد: (السلام علينا و على عباد الله الصالحين) يا بگويد: (السلام عليكم و رحمة الله وبركاته) بايد دو سجده سهو بنمايد، ولى اگر اشتباها مقدارى از اين دو سلام را بگويد، يا بگويد (السلام عليك ايها النبى ورحمة الله وبركاته) احتياط مستحب آن است كه دو سجده سهو بجا آورد.
مسأله 1243 - اگر در جائى كه نبايد سلام دهد اشتباها هر سه سلام را بگويد دو سجده سهو كافى است.
مسأله 1244 - اگر يك سجده يا تشهد را فراموش كند و پيش از ركوع ركعت بعد يادش بيايد، بايد برگردد و بجا آورد.
مسأله 1245 - اگر در ركوع يا بعد از آن يادش بيايد كه يك سجده يا تشهد را از ركعت پيش فراموش كرده، بايد بعد از سلام نماز سجده يا تشهد را قضا نمايد و بعد از آن دو سجده سهو بجا آورد.
مسأله 1246 - اگر سجده سهو را بعد از سلام نماز عمدا بجا نياورد، معصيت كرده و واجب است هر چه زودتر آن را انجام دهد و چنانچه سهوا بجا نياورد، هر وقت يادش آمد بايد فورا انجام دهد و لازم نيست نماز را دوباره بخواند.
مسأله 1247 - اگر شك دارد كه سجده سهو بر او واجب شده يا نه لازم نيست بجا آورد.
مسأله 1248 - كسى كه شك دارد مثلا دو سجده سهو بر او واجب شده يا چهار تا، اگر دو سجده بنمايد كافى است.
مسأله 1249 - اگر بداند يكى از دو سجده سهو را بجا نياورده بايد دو سجده سهو بجا آورد و اگر بداند سهوا سه سجده كرده، بايد دوباره دو سجده سهو بنمايد.
دستور سجده سهو مسأله 1250 - دستور سجده سهو اين است كه بعد از سلام نماز فورا نيت سجده سهو كند و پيشانى را به چيزى كه سجده بر آن صحيح است بگذارد و بگويد.
بسم الله و بالله و صلى الله على محمد و آله يا بسم الله و بالله اللهم صل على محمد و آل محمد ولى بهتر است بگويد بسم الله و بالله السلام عليك ايها النبى ورحمة الله وبركاته بعد بايد بنشيند و دوباره به سجده رود و يكى از ذكرهائى را كه گفته شد بگويد و بنشيند و بعد از خواندن تشهد سلام دهد.