صف ايستادهاند فاصله نباشد و شانه آنان رديف يكديگر باشد.
مسأله 1484 - مستحب است بعد از گفتن قد قامت الصلاة مأمومين برخيزند.
مسأله 1485 - مستحب است امام جماعت حال مأمومى را كه از ديگران ضعيفتر است رعايت كند و عجله نكند تا افراد ضعيف به او برسند و نيز مستحب است قنوت و ركوع و سجود را طول ندهد، مگر بداند همه كسانى كه به او اقتدا كردهاند مايلند.
مسأله 1486 - مستحب است امام جماعت در حمد و سوره و ذكرهائى كه بلند مىخواند صداى خود را به قدرى بلند كند كه ديگران بشنود، ولى بايد بيش از اندازه صدا را بلند نكند.
مسأله 1487 - اگر امام در ركوع بفهمد كسى تازه رسيده و مىخواهد اقتدا كند مستحب است ركوع را دو برابر هميشه طول بدهد و بعد برخيزد، اگر چه بفهمد كس ديگرى هم براى اقتدا وارد شده است.
چيزهائى كه در نماز جماعت مكروه است مسأله 1488 - اگر در صفهاى جماعت جا باشد، مكروه است انسان تنها بايستد.
مسأله 1489 - مكروه است مأموم ذكرهاى نماز را طورى بگويد كه امام بشنود.
مسأله 1490 - مسافرى كه نماز ظهر و عصر و عشا را دو ركعت مىخواند مكروه است در اين نمازها به كسى كه مسافر نيست اقتدا كند و كسى كه مسافر نيست مكروه است در اين نمازها به مسافر اقتدا نمايد.
نماز آيات مسأله 1491 - نماز آيات كه دستور آن بعدا گفته خواهد شد به واسطه چهار چيز واجب مىشود: اول گرفتن خورشيد، دوم گرفتن ماه، اگر چه مقدار كمى از آنها گرفته شود و كسى هم از آن نترسد. سوم زلزله اگر چه كسى هم نترسد. چهارم رعد و برق و بادهاى سياه و سرخ و مانند اينها در صورتى كه بيشتر مردم بترسند. و نيز بنا بر احتياط واجب در حوادث وحشتناك زمينى مانند شكافتن و فرو رفتن زمين در صورتى كه بيشتر مردم بترسند بايد نماز آيات بخوانند.
مسأله 1492 - اگر از چيزهائى كه نماز آيات براى آنها واجب است بيشتر از يكى اتفاق بيفتد، انسان بايد براى هر يك از آنها يك نماز آيات بخواند، مثلا اگر خورشيد بگيرد و