بچرد، پس اگر تمام سال يا مقدارى از آن را از علف چيده شده، يا از زراعتى كه ملك مالك يا ملك كس ديگر است بچرد زكات ندارد. ولى اگر در تمام سال يك روز يا دو روز از علف مالك بخورد بنابر احتياط زكات آن واجب مىباشد.
مسأله 1909 - اگر انسان براى شتر و گاو و گوسفند خود چراگاهى را كه كسى نكاشته بخرد، يا اجاره كند، يا براى چراندن در آن باج بدهد، بايد زكات را بدهد.
نصاب شتر مسأله 1910 - شتر دوازده نصاب دارد: اول پنج شتر و زكات آن يك گوسفند است و تا شماره شتر به اين مقدار نرسد زكات ندارد. دوم ده شتر و زكات آن دو گوسفند است.
سوم پانزده شتر و زكات آن سه گوسفند است. چهارم بيست شتر و زكات آن چهار گوسفند است. پنجم بيست و پنج شتر و زكات آن پنج گوسفند است. ششم بيست و شش شتر و زكات آن يك شتر است كه داخل سال دوم شده باشد. هفتم سى و شش شتر و زكات آن يك شتر است كه داخل سال سوم شده باشد. هشتم چهل و شش شتر و زكات آن يك شتر است كه داخل سال چهارم شده باشد. نهم شصت و يك شتر و زكات آن يك شتر است كه داخل سال پنجم شده باشد. دهم هفتاد و شش شتر و زكات آن دو شتر است كه داخل سال سوم شده باشد. يازدهم نود و يك شتر و زكات آن دو شتر است كه داخل سال چهارم شده باشد.
دوازدهم صد و بيست و يك شتر و بالاتر از آنست كه بايد يا چهل تا چهل تا حساب كند و براى هر چهل تا يك شترى بدهد كه داخل سال سوم شده باشد، يا پنجاه تا پنجاه تا حساب كند و براى هر پنجاه تا يك شترى بدهد كه داخل سال چهارم شده باشد و يا با چهل و پنجاه حساب كند. ولى در هر صورت بايد طورى حساب كند كه چيزى باقى نماند، يا اگر چيزى باقى مىماند، از نه تا بيشتر نباشد، مثلا اگر 140 شتر دارد، بايد براى صد تا دو شترى كه داخل سال چهارم شده و براى چهل تا يك شتر مادهاى كه داخل سال سوم شده باشد بدهد. (1) مسأله 1911 - زكات ما بين دو نصاب واجب نيست پس اگر شماره شترهائى كه دارد از نصاب اول كه پنج است بگذرد، تا به نصاب دوم كه ده تا است نرسيده، فقط بايد زكات پنج تاى آن را بدهد. و هم چنين است در نصابهاى بعد.