صحيح است، ولى خريدار و فروشنده بايد قصد انشاء داشته باشند، يعنى به گفتن اين دو جمله مقصودشان خريد و فروش باشد.
مسأله 2098 - اگر در موقع معامله صيغه نخوانند، ولى فروشنده در مقابل مالى كه از خريدار مىگيرد، مال خود را ملك او كند و او بگيرد معامله صحيح است و هر دو مالك مىشوند.
خريد و فروش ميوهها مسأله 2099 - فروش ميوهاى كه گل آن ريخته و دانه بسته بطورى كه معمولا ديگر از آفت گذشته باشد، پيش از چيدن صحيح است. و نيز فروختن غوره بر درخت اشكال ندارد.
مسأله 2100 - اگر بخواهند ميوهاى را كه بر درخت است، پيش از آن كه گلش بريزد بفروشند، بايد چيزى از حاصل زمين كه به تنهائى قابل فروختن است مانند سبزيها را با آن بفروشند يا ميوه بيش از يك سال را بفروشند.
مسأله 2101 - اگر خرمائى را كه زرد يا سرخ شده، بر درخت بفروشند اشكال ندارد.
ولى نبايد عوض آن را خرما بگيرند، اما اگر كسى يك درخت خرما در خانه يا باغ كسى ديگر داشته باشد، در صورتى كه مقدار آن را تخمين كنند و صاحب درخت آن را به صاحب خانه يا باغ بفروشد و عوض آن، خرما بگيرد، چنانچه خرمائى را كه مىگيرد كمتر يا زيادتر از مقدارى كه تخمين زدهاند نباشد اشكال ندارد.
مسأله 2102 - فروختن خيار و بادنجان و سبزيها و مانند اينها كه سالى چند مرتبه چيده مىشود، در صورتى كه ظاهر و نمايان شده باشد و معين كنند كه مشترى در سال چند دفعه آن را بچيند اشكال ندارد.
مسأله 2103 - اگر خوشه گندم و جو را بعد از آن كه دانه بسته، به چيز ديگرى به غير گندم و جو بفروشند اشكال ندارد.
نقد و نسيه مسأله 2104 - اگر جنسى را نقد بفروشند، خريدار و فروشنده، بعد از معامله مىتوانند جنس و پول را از يكديگر مطالبه نموده و تحويل بگيرند و تحويل دادن خانه و زمين و مانند اينها به اين است كه آن را در اختيار خريدار بگذارند كه بتواند در آن تصرف كند، و تحويل دادن فرش و لباس و مانند اينها به اين است كه آن را طورى در اختيار خريدار بگذارند