س 195 - دو نفر در يك مغازه شريك و با هم مشغول كسب بودند ولى يكى از دو شريك از دنيا رفته و از او فرزندان صغار باقيمانده است در اين صورت اين شريك كه فعلا در قيد حيات است با صغار رفيقش به همان شركت باقى باشد يا نه.
ج - امور صغار به اولى شرعى است كه جد پدرى باشد و اگر جد پدرى نداشته و پدر نيز براى آنها قيم نصب نكرده باشد ولى آنها مجتهد جامع الشرائط است و هيچ گونه تصرف در امور آنها بدون اذن ولى جايز نيست.
س 196 - زيد خانهاى دارد در مجاورت خانه عمرو كه راهرو آن در خانه عمرو است فعلا زيد مىخواهد منزل خود را از حيث بنا توسعه بدهد و ديگرى را هم در بناى جديد و قديم شريك گرداند در اين صورت آن ديگرى هم مىتواند در اين راهرو رفت و آمد نمايد يا نه.
ج - در فرض مسأله زيد حق استطراق در خانه عمرو بيش از حدى كه به مقدار متعارف براى منزل سابق او لازم است ندارد مگر مقدارى كه عرفا استطراق زائدى شمرده نشود بلى اگر معلوم باشد كه طريق ملك زيد است هر گونه تصرفى در آن جايز است.
س 197 - ساختمان دو طبقهاى كه سابقا مال يك نفر بوده زيد و عمرو ابتياع كردهاند تحتانى آن ساختمان مال زيد و فوقانى مال عمرو بوده ساختمان مذكور به كلى خراب شده آيا مجددا كه مىخواهند ساختمان را بنا كنند بنا كردن ساختمان به عهده زيد است يا به عهده عمرو و عمرو مىتواند به زيد در بنا كردن تحتانى ساختمان كمك كند يا خير براى رفع نزاع زيد و عمرو چگونگى مسئله را مرقوم فرمائيد ج - در فرض مسأله عمرو حق دارد تا ديوار عمارت زيد باقى است عمارت خود را فوق آن بنا نمايد و اگر ديوار زيد از بين رفته عمرو حق الزام زيد را براى بناء ديوار ندارد و بنا نمودن ديوار زيد و هم چنين شركت نمودن عمرو در بناء ديوار زيد موكول به اجازه زيد است بلكه اگر زيد احداث ديوار نمايد بناء عمرو ثانيا نيز موكول به اجازه زيد است.