كند كه مواشى مردم در آن تلف نشود.
س 286 - قصابى گوسفندى خريده از قرار يك من چهل تومان و بنا شده كه قصاب گوسفند را شب ببرد و صبح كشته و وزنش را معلوم كند شب گوسفند در خانه قصاب مىميرد ضمان گوسفند به عهده كيست.
ج - در فرض مسأله كه بيع هنوز محقق نشده گوسفند از مال فروشنده تلف شده و به عهده قصاب نيست.
س 287 - شخصى با اطلاع اهالى محل اقدام به تعمير مسجدى نموده و مصالح ساختمانى از قبيل گچ و آهك و سيمان و غيره از ديگرى خريده و بعد از مدتى بنام افلاس و ورشكستگى فرار كرده آيا اهالى محل قيمت مصالح ساختمانى را ضامنند يا نه و در صورتى كه فروشنده اجازه ندهد نماز خواندن در آن مسجد چه صورت دارد.
ج - در صورتى كه اهالى امر كرده باشند كه به ذمه آنها آجر و مصالح بخرد و او هم به ذمه آنها خريده باشد اهالى ضامن هستند و در صورتى كه به خيال اين كه اهالى بدهند به ذمه خودش خريده اهالى ضامن نيستند و در هر حال اگر مسجد به قصد مسجديت ساخته شده و نماز هم در آن خوانده باشند بعدها نماز در آن صحيح است.
س 288 - اگر كسى دوستانه به كسى سفته داد براى حفظ آبروى او و در حقيقت بدهى نداشت و او سفته را گرفت و معاملاتى انجام داد و نتوانست پول مردم را بدهد آيا كسى كه سفته را براى حفظ آبروى او داده ضامن است يا نه.
ج - ضمان او معلوم نيست ولى چنانچه خريدار سفته برائت ذمه او را نداند مىتواند او را با قرارى كه كرده ملزم به پرداخت نمايد.
س 289 - اگر اينجانب يك عدد چك خريدارى كنم آيا مىتوانم با فروشنده قيد كنم چنانچه بدهكار پرداخت نكرد از فروشنده چك طلب خود را دريافت دارم يا نه.
ج - در فرض سؤال بعد از انجام معامله فروش چك، فروشنده مىتواند بنحو تنجيز ضامن مديون شود.