مينمايند، تورم كيسه و مجراى صفرا نيز مزيد بر علت مىشود، وقتى كبد كم كار كند بدن دچار سوء هاضمه مىشود و آثار آن از قبيل تورم زير چشم و پلك و زردى چشم ظاهر مىگردد.
به تجربه ثابت شده كسانى كه مبتلا به درد كبد هستند اگر گوشت بخورند مرضشان شدت مى يابد و اگر برعكس به خوردن سبزى بپردازند بسرعت حالشان رو به بهبود مى نهد چرا كه گوشت موجب مىشود چنين اعضاء بيشتر كار كنند.
مصرف زياد گوشت، بار كبد را سنگين كرده و موجب اختلال دستگاه بدن خواهد شد.
تمام بيماريهاى كبدى مربوط به امراض تغذيه هستند و با آب انگور مخلوط با ميوههاى ترش ديگر معالجه شده و شفا مى يابند.
براى اينكه كبد استراحت كند و از اختلالاتى كه دارد شفا يابد، احتياج به موادى دارد كه سرشار از املاح و ويتامينها باشد.
كبد با غذاهائى مثل: سوسهاى تند، گوشتهاى كنسرو شده، سرخ كردنىها، تخم مرغ، پنير، شيرينى و نان، ناراحت مىشود.
رژيم انگور نخست به مدت ده روز و سپس به مدت سه يا چهار ماه تمام بيماريهاى كبدى را معالجه مىكند و در اين مورد بايد آب انگور نوشيد، آب انگور همچنين پرخونى كبد را رفع مى نمايد.
زرد چوبه به درمان بيماريهاى كبد كمك مىكند.
دمكرده ريشه خشك ريوند چينى اثر آرام بخش در مورد تخفيف بحرانهاى كبدى دارد. براى تهيه پنج تا ده گرم ريشه خشك ريوند چينى را در يك ليتر آب جوش بريزيد و پانزده تا بيست دقيقه دم كنيد و بعد يك فنجان از آن را قبل از غذا بنوشيد.