داشته باشند. در مواقع تشنگى از آب جوشيده استفاده نمايند و اگر عرق نعناع بجاى آب ميل كنند بهتر است.
غذاهاى شخص مبتلا به مرض اسهال بايد آش انار - آش سماق - حريرهء بادام - كته ماش - كته با ماست - نان نعناع تازه - تخم مرغ آب پز سفت با نعناع و امثال اينها باشد. در اسهال خونى فقط بايد ماست خالص بدون نمك ميل شود.
درمان اسهال:
بهترين دارو براى اسهال اينستكه، جو را سه روز در آب خيس كرده و اين مايع را بنوشيد.
براى درمان اسهال خونى با ازگيل، بايد يك كيلو ازگيل را با هشتصد گرم شكر و يك ليتر آب در ظرفى بريز يد و آن ظرف را مدت سه ربع ساعت روى آتش بگذاريد تا بجوشد. بعد آن را در چهار شيشه بكنيد و در آن را محكم ببنديد و هر روز صبح ناشتا محتوى يكى از آن شيشهها را بخوريد و تا ظهر هيچ غذاى ديگرى صرف ننمائيد.
برنج چه پوست كنده و چه پوست نكنده باشد، وقتى در آب زيادى پخته شود داراى خاصيت قبض كننده مىشود. به همين علت است كه آب " شوربا " را كه آب برنج پخته است در مورد اسهال تجويز مىكنند و در اين مورد بايد بيست تا بيست و پنج گرم برنج را در يك ليتر و يا مقدار بيشترى آب جوشانيد و صاف كرد و هر وقت ميل پيدا شد آن را مصرف كرد.
آب برنج كه به اين ترتيب تهيه و مصرف گردد نه موجب پيوست و نه لينت بىاندازه مىشود، بلكه مزاج را معتدل و منظم مىكند.
براى درمان اسهال - بيست تا پنچاه گرم گل و ساقه و برگ ريحان را در يك ليتر آب جوش مدت دوازده دقيقه د م كنيد و بعد آن را صاف كرده و با عسل و يا شكر شيرين كنيد و يك فنجان از آن را بعد از هر غذا مصرف كنيد.