مصرف مىشوند.
سير، اثر شفا بخش كاملى در بيماريهاى مزمن دستگاه تنفسى دارد و اگر كسى مبتلا به سل ريوى باشد و بخواهد شفا يابد بايد هر روز و شب دو حبه سير را در دهان خود نگه دارد و گاه به گاه آن را عوض كند. بدين ترتيب بعد از چندى از شر اين امراض رهايى خواهد يافت.
كلم به بدنهاى ضعيف مخصوصا به كسانى كه دچار سل شده اند نيرو و قوت مىدهد.
جوشاندهء غليظ زغال اختهء فرنگى تازه يا خشك ان به مقدار يك مشت در نيم ليتر آب كه كمى شكر به آن اضافه شود در سل ريوى مفيد است و آثار شفا بخشى دارد.
بايد اين جوشانده را چهار تا شش فنجان در هر روز مصرف كرد و در موارد يكه مرض شديد است بايد هر دو ساعت يك فنجان از آن را مصرف نمود.
بنفشه تأثير بسيار خوبى در حل كردن بلغم مسلولين و كم كردن سرفه آنها دارد. در اين مورد مطبوخ آن هر سه ساعت يك بار مصرف مىشود.
توت فرنگى، داراى موادى است كه املاح معدنى را زياد كرده و بدن را تقويت مىكند. مصرف آن را براى اشخاصى كه مسلول شده اند تجويز مىكنند.
شلغم سرشار از ويتامينهاى (آ و ب و ث) با آهك مىباشد و از سبزيهاى نادرى است كه داراى آرسنيك هستند و اين ماده در درجهء اول براى بيماريهائى كه علت آن سل مىباشد، بسيار مفيد است.
خواص نرم كننده جو سبب مىشود كه در بسيارى از عفونتهاى تورمى و بيمارى سل ريوى آن را مصرف كنند. براى تهيه جوشاندهء جو 20 گرم جو پوست كنده را با آب سرد بشوييد و سپس به آن آب اضافه كنيد و مدت نيم ساعت روى