تنقيه با آب نيمگرم چغندر، جهت ورم روده گرفتگى آن نافع است.
پرتقال با خرمالو ضد كوليت است. ليمو جدا رودهها را تقويت مىكند.
مصرف كلم به دستگاه بدن، آهك، گوگرد و املاح پتاسيك كه اعمال رودهها را تقويت مىكند مىبخشد و رودهها را ضد عفونى كرده، سپس بواسطهء طبيعت سلولزى خود آنها را به انقباض واميدارد.
آزمايشهاى متعدد معلوم كرده است كه شاهى آبى داراى تعداد زيادى از مادهء ضد ميكروب (آنتى بيوتيك) است و به حدى اين ماده مؤثر است كه اگر كسى.
زخمهاى كوچكى در روده داشته باشد با مصرف بيست گرم شاهى آبى در روز، به زودى شفا خواهيد يافت و ديگر احتياجى به پنى سيلين كه بايد در موارد استثنائى و خيلى وخيم و سخت استعمال كند نخواهد داشت.
كسانى كه رودههاى تنبلى دارند اگر قبل از صرف غذاى اصلى خود موقع ناهار و شام ده تا دوازده گوجه يا آلوى سياه خشك را كه به ترتيب زير تهيه شده باشد مصرف نمايند فايده و نتيجه مطلوبى خواهند گرفت. طرز تهيهء آن چنين است:
شب پيش از غذا، ده تا دوازده آلوچهء خشك را جدا كرده و گوشه اى از آن را با كارد سرتيز شكاف بدهيد و يك ساعت آن را در آب خيس كنيد و بعد آن را در همان آب، يك تا سه ساعت بجوشانيد و سه بار آب آن را با آب گرم عوض كنيد و آن را تا گرم است در آغاز غذاى اصلى خود يعنى موقع ناهار يا شام مصرف كنيد.
يك قاشق سوپخورى روغن زيتون اگر صبح ناشتا خورده شود علاوه بر اينكه هيچگونه دل دردى بوجود نمى آورد، مجارى رودهها را چرب كرده و به تودهء اغذيه اى در آنجا جمع شده اند اجازه مىدهد راه عادى خود را آهسته