اسلامى مىآورند، باطل است و اگر از دست كافر در بازار اسلام گرفته شود بنابر احتياط لازم معامله آن باطل است ولى اگر انسان بداند كه آنها از حيوانى است كه بدستور شرع كشته شده خريد و فروش آنها اشكال ندارد.
مسأله 2070 - خريد و فروش گوشت و پيه و چرمى كه از دست مسلمان در بازار اسلام گرفته شود اشكال ندارد. ولى اگر انسان بداند كه آن مسلمان آن را از دست كافر گرفته و تحقيق نكرده كه از حيوانى است كه بدستور شرع كشته شده يا نه، معامله آن باطل است و اگر از دست مسلمان در بازار كفار گرفته شود بنابر احتياط لازم معامله آن باطل است مگر آن كه مسلمان با آن معامله پاك بودن كند و احتمال داده شود كه پاك بودن آن را بدست آورده.
مسأله 2071 - خريد و فروش مسكرات حرام و معامله آنها باطل است.
مسأله 2072 - فروختن مال غصبى اگر مالك آن، معامله را رد كرد باطل است و فروشنده بايد پولى را كه از خريدار گرفته به او برگرداند.
مسأله 2073 - اگر خريدار قصدش اين باشد كه پول جنس را ندهد به نحوى كه قصد معامله نداشته باشد معامله اشكال دارد و اگر جدا قصد معامله داشته باشد اشكال ندارد.
مسأله 2074 - اگر خريدار معامله را به ذمه انجام دهد و بخواهد پول جنس را بعدا از حرام بدهد، معامله صحيح است، ولى بايد مقدارى را كه بدهكار است از مال حلال بدهد و اگر از حرام بدهد دينش ادا نمىشود.
مسأله 2075 - خريد و فروش آلات لهو و لعب مثل تار و ساز حتى سازهاى كوچك حرام است.
مسأله 2076 - اگر چيزى را كه مىشود استفاده حلال از آن ببرند به قصد اين بفروشد كه آن را در حرام مصرف كنند مثلا انگور را به اين قصد بفروشد كه از آن شراب درست كنند، معامله آن حرام و باطل است.
مسأله 2077 - ساختن مجسمه حرام است ولى خريد و فروش آن بعيد نيست كه جايز باشد اگر چه احتياط در ترك آن است.